Άναψαν φωτιές οι δηλώσεις Στουρνάρα

Φωτιές άναψαν οι δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα. Ο κ. Στουρνάρας ουσιαστικά τάχθηκε υπέρ της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας,  ζητώντας από τους βουλευτές να συνεκτιμήσουν τον μεγάλο και άμεσο κίνδυνο που διατρέχει η χώρα, στις αποφάσεις τους.

Μιλώντας σε ειδική εκδήλωση για τον Ξενοφώντα Ζολώτα,  με αφορμή τη συμπλήρωση 110 ετών από τη γέννησή του, είπε συγκεκριμένα: “Από την προηγούμενη θητεία μου ως Υπουργός Οικονομικών, γνωρίζω πολύ καλά το τεράστιο βάρος της νομοθετικής προσαρμογής στις νέες συνθήκες που σήκωσαν οι Έλληνες βουλευτές. Με το θάρρος της προσωπικής γνωριμίας με κάθε ένα εξ αυτών αλλά και της στήριξης που μου παρείχαν στη Βουλή τα προηγούμενα χρόνια, θα ήθελα να προχωρήσω ένα βήμα παραπάνω και να τους ζητήσω να συνεκτιμήσουν το μεγάλο αυτό και άμεσο κίνδυνο στις αποφάσεις τους”.

Επίσης απηύθυνε μήνυμα στα πολιτικά κόμματα τα οποία όπως είπε “πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα ευημερήσει μόνο ως μέλος της Ευρωζώνης και της Ε.Ε” καλώντας τα να συνεννοηθούν “ώστε να προχωρήσουν οι λίγες ακόμα μεταρρυθμίσεις που απομένουν ώστε να δέσουν με τρόπο που δεν επιτρέπει οπισθοδρόμηση, τόσο η δημοσιονομική σταθερότητα όσο και η οικονομική ανάπτυξη”.

“Πράττοντας έτσι, μεταξύ άλλων, θα αφοπλίσουν με τρόπο οριστικό και αμετάκλητο εκείνους τους αμετανόητους παράγοντες που ουδέποτε παραιτήθηκαν από την ιδέα να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα είτε ως αποδιοπομπαίο τράγο, είτε ως Ιφιγένεια, για παραδειγματισμό των κρατών-μελών της περιφέρειας της ζώνης του Ευρώ”, πρόσθεσε.

Παράλληλα ο κ. Στουρνάρας επεσήμανε “ότι η κρίση των τελευταίων ημερών λαμβάνει πλέον σοβαρές διαστάσεις, ότι η ρευστότητα στην αγορά μειώνεται με ταχύ ρυθμό”, καθώς και “ότι ο κίνδυνος όχι μόνο ανακοπής της αναπτυξιακής πορείας που μόλις ξεκίνησε, αλλά ο κίνδυνος μιας ανεπανόρθωτης βλάβης της ελληνικής οικονομίας, είναι μεγάλος”. 

 

Η πολιτική παρέμβαση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος προκάλεσε την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

“Προφανώς ο κ. Στουρνάρας, έχοντας την ευθύνη του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, όταν προβαίνει σε τέτοιου είδους δηλώσεις, έχει στο νου του τις κινήσεις και τους σχεδιασμούς του πρωθυπουργού”, ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχετική ανακοίνωσή του.

Τις δηλώσεις του κ. Στουρνάρα σχολίασε και ο Νίκος Χατζηνικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

 

 

Διαβάστε επίσης:

Παρέμβαση Στουρνάρα: Η ρευστότητα μειώνεται με ταχύ ρυθμό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ