Αγωνία για το κλείσιμο του προϋπολογισμού

Του Τάσου Δασόπουλου

Ανησυχίες για το κλείσιμο του προϋπολογισμού του 2014 έχει αρχίσει να γεννά το γεγονός ότι η Προεδρική εκλογή αποκτά κάθε μέρα όλο πιο έντονο άρωμα πρόωρων εκλογών.

Απορία έχει προξενήσει στους επιτελείς του υπουργείου οικονομικών η εμμονή των τεχνικών κλιμακίων να ξεκινήσουν την επανεξέταση των ελληνικών δημοσιονομικών στοιχείων από τον προϋπολογισμό του 2014 .

 Την αφορμή έδωσε η τρύπα ύψους 560 εκ. ευρώ που εμφανίζουν τα φορολογικά έσοδα για το 10μηνο Ιανουαρίου Οκτωβρίου και τα οποία δημιούργησαν και τις αντιρρήσεις της ομάδας της ευρωπαϊκής για την ρύθμιση των 100 δόσεων .

 Το στοίχημα είναι μεγάλο, αφού το υπουργείο οικονομικών θα πρέπει να συγκεντρώσει έσοδα ύψους περίπου 12 δις ευρώ μέχρι και το τέλος του δημοσιονομικού έτους το οποίο συμπίπτει και με την παράταση του ελληνικού προγράμματος ,δηλαδή στο τέλος Φεβρουαρίου . Μέχρι το τέλος του χρόνου θα πρέπει να μπούν στα δημόσια ταμεία περίπου 10 δις ευρώ και σύμφωνα με πληροφορίες και τα στοιχεία του Νοεμβρίου που δημοσιεύονται σήμερα αναμένεται να εμφανίζουν και πάλι υστέρηση στα φορολογικά έσοδα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο enikonomia.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ