Τι είπαν Ντάισελμπλουμ-Μοσκοβισί για την δίμηνη παράταση

Τι είπαν Ντάισελμπλουμ-Μοσκοβισί για την δίμηνη παράταση 

 

Ενδιάμεση έκθεση με την οποία θα περιγράφουν σε ποιο ακριβώς σημείο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα θα ετοιμάσουν οι υπηρεσίες της τρόικας, όπως δήλωσε ο  πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο Επίτροπος Οικονομίας, Πιέρ Μοσκοβισί.

Στη συνέχεια, την Τρίτη, σύμφωνα με τον κ. Ντάισελμπλουμ και τον κ. Μοσκοβισί,, η ελληνική πλευρά θα καταθέσει επισήμως το αίτημα για την παράταση δύο μηνών.

Ο Επίτροπος Οικονομίας διευκρίνισε ότι κλιμάκιο της τρόικας επιστρέφει αύριο Τρίτη στην Αθήνα.Το αίτημα αυτό υπόκειται στην έγκριση κοινοβουλίων, χωρών της ευρωζώνης, ούτως ώστε να εγκριθεί και τυπικά.

Η εξελισσόμενη τελευταία αξιολόγηση του προγράμματος θα πρέπει να κλείσει εντός ως το τέλος του Φεβρουαρίου, ούτως ώστε η Ελλάδα να καταθέσει στη συνέχεια, αίτηση για την παροχή ενισχυμένης προληπτικής γραμμής πίστωσης (ECCL).

O Γερούν Ντάισελμπλουμ τόνισε, επίσης, ότι η αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι αυτό είναι εφικτό να συμβεί μέσα σε δύο μήνες. Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα εκταμιευθεί και η τελευταία δόση προς την Ελλάδα ύψους 1,8 δισ. ευρώ.

 

Διαβάστε επίσης:

Το ανακοινωθέν του Eurogroup για την Ελλάδα 

Δίμηνη παράταση του ελληνικού μνημονίου αποφάσισε το Eurogroup 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ