Ντράγκι: Η Ελλάδα πρέπει να επικεντρωθεί στις μεταρρυθμίσεις

Ντράγκι: Η Ελλάδα πρέπει να επικεντρωθεί στις μεταρρυθμίσεις

 

«Η Ελλάδα πρέπει να επικεντρωθεί στις μεταρρυθμίσεις», δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, μιλώντας ενώπιον των ευρωβουλευτών της οικονομικής και νομισματικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με θέμα τη νομισματική πολιτική της ευρωζώνης.

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, η Ελλάδα πρέπει να στοχεύσει στις μεταρρυθμίσεις για να αυξήσει την ανταγωνιστικότητά της. Ο ίδιος εκτίμησε ότι οι μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει στην Ελλάδα αρχίζουν και αποδίδουν καρπούς, κάτι το οποίο φάνηκε στο τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Συνεχίζοντας, ο Μ. Ντράγκι τόνισε ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο, ότι βρίσκεται στη σωστή πορεία και πληροί τους στόχους για τα επόμενα χρόνια.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή των ΑΝΕΛ, Επαμεινώνδα Μαριά, ο πρόεδρος της ΕΚΤ ανέφερε ότι τα κέρδη της ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα επιστρέφονται μέσω των κεντρικών τραπεζών των κρατών-μελών στην Ελλάδα. Σε ό,τι αφορά την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ο Μ. Ντράγκι εκτίμησε ότι δεν είναι ούτε αναγκαία, ούτε χρήσιμη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ