ΒΙΝΤΕΟ-Βρούτσης: Προσωπικές οι απόψεις του κ. Σπυρόπουλου για σύνδεση της περίθαλψης με τα ένσημα

ΒΙΝΤΕΟ-Βρούτσης: Προσωπικές οι απόψεις του κ. Σπυρόπουλου για σύνδεση της περίθαλψης με τα ένσημα

Αποστάσεις από τις θέσεις που εξέφρασε ο διοικητής του ΙΚΑ, κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος, αναφορικά με την σύνδεση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης με τον αριθμό των ενσήμων κράτησε ο Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

«Θέλω να κλείσει το θέμα με τον πιο ρητό και κατηγορηματικό τρόπο. Εκφράζει καθαρά προσωπικές απόψεις ο διοικητής του ΙΚΑ. Για την κυβέρνηση δεν τίθεται, ούτε υπάρχει, ούτε συζητείται σε κανένα επίπεδο του υπουργείου ή της κυβέρνησης τέτοιο ζήτημα», είπε ο υπουργός Εργασίας.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση κάλυψε όλους τους ανασφάλιστους ενώ σημείωσε πως ο εργαζόμενος που έχει εξασφαλίσει τα ελάχιστα ένσημα θα έχει την ίδια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με όποιον πληρώνει μεγαλύτερες εισφορές.

Για τις επικουρικές συντάξεις ο κ. Βρούτσης σχολίασε, «στο επικουρικό σύστημα της χώρας μας μπορεί μέσα από την εσωτερική αναδιανομή να υπάρξουν αναπροσαρμογές και προς τα κάτω και προς τα πάνω».

Παρόμοια θέση κράτησε και ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, κ. Δημήτρης Κοντός, ο οποίος ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει στην ατζέντα του ΕΟΠΥΥ και του υπουργείου Υγείας τέτοιο ζήτημα ενώ έκανε λόγο για «ασφαλιστική ικανότητα» η οποία προσδιορίζεται από τα ταμεία.

 

Δείτε το βίντεο του Mega:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ