«Έχουμε κι εμείς χρέος απέναντι στην Ελλάδα»

«Εχουμε κι εμείς χρέος απέναντι στην Ελλάδα»

Στον Αλέξανδρο Κόντη

Λίγα 24ωρα μετά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο πλάι του Μανώλη Γλέζου, η επικεφαλής της ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο, Γκάμπι Τσίμερ, μιλά στη Realnews για το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων της Γερμανίας στην Ελλάδα και τονίζει ότι το Βερολίνο πρέπει, επιτέλους, να συζητήσει το θέμα με την Αθήνα. 

Κυρία Τσίμερ, γιατί αποφασίσατε να στηρίξετε ανοικτά το δικαίωμα της Ελλάδας για πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία;

Αναγνωρίζω απόλυτα το δικαίωμα της Ελλάδας γιατί πιστεύω ότι η Γερμανία πρέπει να ανταποκριθεί σε αυτό της το χρέος και σε αυτά που έκανε κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στη χώρα σας. Το πρόβλημα είναι ότι στη Γερμανία δεν υπάρχει καμία συζήτηση γύρω από αυτό το θέμα. Η γερμανική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι 60 χρόνια μετά το τέλος του πολέμου δεν είναι σύνηθες να πληρώνεις αποζημιώσεις, συμπεραίνοντας ότι γι’ αυτό και δεν θα το κάνει. Αλλά αυτό δεν μπορεί να αποτελεί λογική άποψη. Αν θέλουμε να χτίσουμε ειρήνη στην Ευρώπη είναι αναγκαίο να υπάρχει σεβασμός. Μέρος αυτού του σεβασμού είναι εμείς ως Γερμανία να δώσουμε ένα σημάδι ότι γνωρίζουμε την ευθύνη μας. Είναι ένα χρέος της Γερμανίας στην Ελλάδα και για μένα είναι και ζήτημα πολιτικού ήθους.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ REALNEWS

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ