Αναδρομική μείωση των εισφορών στον ΟΑΕΕ ζητούν οι έμποροι

Αναδρομική μείωση των εισφορών στον ΟΑΕΕ ζητούν οι έμποροι 

Αναδρομική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΑΕΕ ζητά η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας με επιστολή της στον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

“…Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες θεωρούμε την αδυναμία καταβολής εισφορών των συναδέλφων μας στον ΟΑΕΕ, όχι μόνο θέμα της δύσκολης καθημερινότητας κάθε εμπόρου και ελεύθερου επαγγελματία ξεχωριστά, αλλά μείζον θέμα ασφαλιστικού πολιτισμού και δικαιοσύνης. 

Για την επίλυση του κορυφαίου αυτού προβλήματος, που διογκώνεται συνεχώς και συντελεί στα “λουκέτα” των επιχειρήσεων, πρέπει όλοι μαζί, φορείς και πολιτεία, να αναζητήσουμε δομικές αλλαγές στην λειτουργία του ΟΑΕΕ, ισότιμα και οριζόντια για όλους τους ασφαλισμένους.

Έχοντας κατά νου αυτήν την πραγματικότητα, η ΕΣΕΕ προτείνει προς τον Υπουργό Εργασίας μία ρηξικέλευθη πρόταση, η οποία απαιτεί και μία γενναία πολιτική απόφαση, που θα προβλέπει οριζόντια μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΑΕΕ, με αντίστοιχη ανταπόδοση στον υπολογισμό των νέων συνταξιοδοτικών παροχών, αλλά χωρίς εκπτώσεις στη ποιότητα των παρεχόμενων ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών” τονίζει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης.

“Η μείωση των εισφορών πρέπει να έχει αναδρομική ισχύ για όλους τους οφειλέτες, που θα ανατρέχει στην αρχή της οφειλής. Ταυτόχρονα είναι βέβαιο οτι θα βελτιώσει θεαματικά τις ετήσιες εισροές του ΟΑΕΕ εξασφαλίζοντας τους συνταξιούχους στη αρχή της αλληλεγγύης των γενεών και παράλληλα, θα απαλλάξει από δυσάρεστες συνέπειες ασφαλισμένους και θα ενεργοποιήσει “ανασφάλιστους” οφειλέτες του Ταμείου.

Περιμένουμε λοιπόν από τον Υπουργό Εργασίας να πάρει μια δύσκολη απόφαση, όχι για μία ακόμα ρύθμιση, αλλά για μία λύση που θα αποτελεί σταθμό στο ασφαλιστικό μας σύστημα. Η ΕΣΕΕ πιστεύει οτι θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα του ΟΑΕΕ και ανάσα στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες που έχουν πληγεί από την κρίση, αποτελώντας στην ουσία «δεύτερη ευκαιρία» για επιστροφή στη βιώσιμη και συνεπή επιχειρηματικότητα…” προσθέτει.

 

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την επιστολή

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ