ΒΙΝΤΕΟ-O Δένδιας για τη ρύθμιση με τα δάνεια-Τι θα γίνει με τις δόσεις

ΒΙΝΤΕΟ-O Δένδιας για τη ρύθμιση με τα δάνεια-Τι θα γίνει με τις δόσεις

Διευκρινίσεις σχετικά με τη ρύθμιση για τα “κόκκινα” δάνεια έδωσε ο απερχόμενος υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και νυν υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, στην τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει μία ολοκληρωμένη προσέγγιση στο σύνολο της έλλειψης ρευστότητας στην οικονομία.

«Χθες, καταθέσαμε στη Βουλή τη ρύθμιση για τα “κόκκινα” δάνεια, στην προσπάθεια ελάφρυνσης των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων. Είναι τεράστιος ο αριθμός που καλύπτει αυτή η ρύθμιση και ελπίζω ο νέος υπουργός, ο κ. Σκρέκας να επιτύχει την ψήφισή της στη Βουλή μέσα στην εβδομάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τα στεγαστικά “κόκκινα” δάνεια, ο κ. Δένδιας δήλωσε: «Μιλάμε για συμφωνία του δανειστή με την τράπεζα, με την οποία η δόση θα περιοριστεί στο τμήμα του δανείου που αντιστοιχεί στην τρέχουσα αξία του ακινήτου και το υπόλοιπο θα κρατηθεί σε μία εκκρεμότητα, για να δούμε τι θα γίνει με τη βασική αξία του περιουσιακού στοιχείου, το οποίο συνεκτιμήθηκε με την τράπεζα, όταν το αγόρασε».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Δένδιας υπογράμμισε ότι το θέμα των δανείων είναι απόλυτο ζήτημα του υπουργείου Ανάπτυξης. «Κανείς υπουργός δεν ενοχλείται, όταν ο άλλος υπουργός, στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του, χαράσσει ή προτείνει την πολιτική που ακολουθείται», πρόσθεσε.

Δείτε τα βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Διαβάστε επίσης:

ΒΙΝΤΕΟ-Η ρύθμιση για τα “κόκκινα” στεγαστικά

Όσα πρέπει να ξέρετε για τα “κόκκινα” στεγαστικά δάνεια

Κατατέθηκε η ρύθμιση για τα επισφαλή επιχειρηματικά δάνεια

Με μορφή τροπολογίας οι ρυθμίσεις για τα δάνεια

Τι περιλαμβάνει η ρύθμιση για τα δάνεια

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ