Προθεσμία έως 8 Δεκεμβρίου για συμφωνία με τους πιστωτές

Προθεσμία έως 8 Δεκεμβρίου για συμφωνία με τους πιστωτές

Η κυβέρνηση έστειλε τις προτάσεις της, ώστε να επιστρέψει η τρόικα.

Σε αγώνα δρόμου έχει αποδυθεί το οικονομικό επιτελείο προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος από την τρόικα μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου, οπότε και θα γίνει το τελευταίο Eurogroup της χρονιάς.

Χθες, η κυβέρνηση έστειλε το πρώτο πακέτο προτάσεων στους εκπροσώπους των δανειστών μας για τα ανοιχτά μέτωπα, σε μία προσπάθεια να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατόν.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Εργασίας ετοιμάζει και τις σχετικές διατάξεις νόμου για τις αλλαγές σε ασφαλιστικό και εργασιακές σχέσεις.

Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, δεδομένου ότι σε περίπου ένα μήνα θα πρέπει να έχει κλείσει ο έλεγχος ώστε να προχωρήσει η Αθήνα μαζί με τους εταίρους της στην Ε.Ε και το ΔΝΤ σε μια νέα συμφωνία για τη μνημονιακή εποχή.

Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, το ενδεχόμενο της λεγόμενης «καθαρής εξόδου» και πιο πιθανό σενάριο να προκρίνεται εκείνο της ενισχυμένης προληπτικής πιστωτικής γραμμής.

Μάλιστα, ο ίδιος προβλέπει ότι το ποσό της προληπτικής πιστωτικής γραμμής θα είναι τα 11 δις. ευρώ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ποσό που θα αφαιρεθεί από το χρέος αν δεν χρησιμοποιηθεί.

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ