Παγώνουν οι κατασχέσεις για τους “μικρούς”

Παγώνουν οι κατασχέσεις για τους “μικρούς”

Πάγο στις κατασχέσεις για τους «μικρούς» μέχρι τα Χριστούγεννα βάζει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Με άτυπη εντολή της Κατερίνας Σαββαΐδου προς τον εισπρακτικό μηχανισμό της Φορολογικής Διοίκησης, ώσπου να ανοίξει η ειδική εφαρμογή για την ένταξη στη ρύθμιση οφειλών σε έως και 100 δόσεις και να αρχίσει να τρέχει η ρύθμιση, οι εφορίες θα σταματήσουν να βάζουν χέρι σε καταθέσεις, μισθούς και συντάξεις, ενοίκια και γενικότερα απαιτήσεις σε χέρια τρίτων για φορολογουμένους με συσσωρευμένα χρέη έως 300.000 ευρώ.

«Πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία στους φορολογουμένους να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους χωρίς το άγχος της κατάσχεσης», τονίζει στα «ΝΕΑ» η ΓΓΔΕ Κ. Σαββαΐδου, εξηγώντας ότι το πάγωμα των κατασχέσεων δεν αφορά τους πολύ μεγάλους οφειλέτες.

Για όσους χρωστούν περισσότερα από 300.000 ευρώ, οι κατασχέσεις δεν αδρανοποιούνται. Σε αυτές τις περιπτώσεις, όμως, συνήθως επιστρατεύονται τα μεγάλα μέσα, όπως κατασχέσεις ακινήτων, τα οποία οι φορολογούμενοι θα μπορούν να  ακυρώσουν με μία απλή κίνηση: Μπαίνοντας στη ρύθμιση. Ούτως ή άλλως, από την κατάσχεση ενός περιουσιακού στοιχείου έως και τον πλειστηριασμό του μεσολαβούν αρκετοί μήνες.

Το δίχτυ προστασίας που απλώνεται αφορά, κυρίως, όσους οφείλουν φόρο εισοδήματος ή φόρους ακινήτων και περιμένουν τη ρύθμιση, για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους σε πολλές δόσεις.

Και είναι πάρα πολλοί. Κάτι λιγότερο από 4 εκατομμύρια φορολογούμενοι – 3.928.140 για την ακρίβεια – χρωστούν έως 20.000 ευρώ βεβαιωμένες ή ληξιπρόθεσμες οφειλές έως την 1η Οκτωβρίου.

Όλοι αυτοί, έως τα Χριστούγεννα, θα μπορούν να είναι ήσυχοι έναντι του ενδεχόμενου κατασχέσεων. Αν δεν ενταχθούν στη ρύθμιση στη συνέχεια, θα πρέπει μάλλον να ανησυχούν.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ