Μισθολόγιο δύο ταχυτήτων στο Δημόσιο

Μισθολόγιο δύο ταχυτήτων στο Δημόσιο

Συμφωνία για μείωση του μισθού των νεοπροσλαμβανόμενων για μια δοκιμαστική περίοδο 2 ετών πριν μονιμοποιηθούν χωρίς να επηρεάζονται οι υπόλοιποι μισθοί.

Σε καταρχήν συμφωνία για τις προαπαιτούμενες δράσεις που πρέπει να υλοποιήσει η Αθήνα, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί θετικά η τρέχουσα αξιολόγηση και να «ξεκλειδώσουν» τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης στην πορεία προς την έξοδο από τη μνημονιακή εποχή, κατέληξαν οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν χθες έλαβαν αποφάσεις και για τις αλλαγές στο μισθολόγιο του Δημοσίου, κάτι στο οποίο επιμένει η τρόικα και σύμφωνα με πληροφορίες επέλεξαν την προώθηση της μείωσης των μισθών των νεοπροσλαμβανομένων για μια διετή μεταβατική περίοδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι παρεμβάσεις οι οποίες αναμένεται να επικυρωθούν σήμερα σε σύσκεψη που θα έχουν οι εκπρόσωποι των δύο κυβερνητικών κομμάτων αφορούν τη δημιουργία ενός νέου βαθμού (Ζ) που θα εντάσσονται όλοι οι νεοπροσλαμβανόμενοι για τη δοκιμαστική περίοδο των δύο ετών πριν μονιμοποιηθούν, χωρίς να επηρεάζονται οι υπόλοιποι μισθοί.

Παράλληλα, συζητείται και η θεσμοθέτηση οικονομικών κινήτρων στους εκπαιδευτικούς που διορίζονται στην περιφέρεια ως επίδομα ενοικίου, εγώ όπως αποφάσισαν χθες ο κ. Σαμαράς και Βενιζέλος μετατίθενται για το μέλλον τυχόν μειώσεις στις προσωπικές διαφορές που λαμβάνουν εργαζόμενοι στα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης.

Σε ότι αφορά το Δημόσιο, επαναβεβαιώθηκε επίσης η πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει και στην απόλυση των 5.500 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του έτους προκειμένου να καλυφθεί ο στόχος των 15.000 απολύσεων που είχε τεθεί στην αρχή του 2014.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ