Ξεπερνούν τα 55 εκατ. ευρώ τα ποσά των συνεταιρισμών

Ξεπερνούν τα 55 εκάτ. ευρώ τα ποσά των συνεταιρισμών

Δείτε αναλυτικά τα ποσά που πήραν οι αγροτικές συνεταιριστικές οργανώσεις, την περίοδο 1994-2012.

Στο προσκήνιο επανέρχεται το ζήτημα του ελέγχου των κονδυλίων που διαχειρίστηκαν οι αγροτικές συνεταιριστικές οργανώσεις, μετά την κατάθεση στη Βουλή των πορισμάτων των ελέγχων που διενεργήθηκαν και την έρευνα που διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας.

Αναλυτικά στοιχεία για τις οικονομικές ενισχύσεις των Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ την περίοδο 1994 έως και το 2012, είχε διαβιβάσει στη Βουλή, τον Φεβρουάριο του 2013, ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Πρόκειται για ενισχύσεις οι οποίες υπολογίστηκαν επί των εσόδων του ΕΛΓΑ από την ειδική ασφαλιστική εισφορά και ανήλθαν συνολικά σε 55.599.231 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, η ΠΑΣΕΓΕΣ εισέπραξε συνολικά 37.471.011,39 ευρώ, η ΓΕΣΑΣΕ, 11.321.002,35 ευρώ και η ΣΥΔΑΣΕ, 6.807.218,12 ευρώ. Ο κ. Τσαυτάρης διαβίβασε στη Βουλή και τα στοιχεία για τις επιχορηγήσεις που έλαβε η ΠΑΣΕΓΕΣ από τον τακτικό προϋπολογισμό του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για εκπαιδευτικούς σκοπούς, από το 1995 έως και το 2010, που συνολικά φθάνουν το 1,2 εκατ. ευρώ.

Το έγγραφο του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης είχε διαβιβαστεί στη Βουλή, έπειτα από ερώτηση των βουλευτών Γιώργου Κασαπίδη, Γιώργου Κοντογιάννη, Κωνσταντίνου Κοντογεώργου, Πάρη Μουτσινά και Νίκου Σταυρογιάννη για τον οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο των Τριτοβάθμιων Συνεταιριστικών Οργανώσεων.

Στο έγγραφό του, ο κ. Τσαυτάρης δήλωνε ότι ο έλεγχος στις τριτοβάθμιες οργανώσεις θα προχωρήσει σε βάθος και το ίδιο θα γίνει και για τις δευτεροβάθμιες αγροτικές οργανώσεις, διότι υπάρχει εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά «να μην υπάρχουν ερωτηματικά στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος».

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ