Χαρδούβελης: “Ευθύνη της κυβέρνησης η δημοσιονομική πολιτική”

Χαρδούβελης: “Ευθύνη της κυβέρνησης η δημοσιονομική πολιτική”

Η δημοσιονομική πολιτική είναι ευθύνη της κυβέρνησης, πόσο μάλλον την εποχή της κρίσης, που οι σχετικές αποφάσεις αφορούν την επιβίωση της χώρας, επαναλαμβάνει ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ύστερα από ερώτηση που είχε καταθέσει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος είχε καταθέσει ερώτηση στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, έπειτα από δηλώσεις του κ. Χαρδούβελη, στο Γενικό Συμβούλιο του ΣΕΒ, για τη λύση που αναζητά η κυβέρνηση μετά τις δικαστικές αποφάσεις για τα ειδικά μισθολόγια. Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είχε επικαλεστεί δήλωση του υπουργού Οικονομικών πως «οι πολιτικοί αποφασίζουν τη δημοσιονομική πολιτική και όχι η δικαστική εξουσία» και πως «έχει λόγο η Δικαιοσύνη για το τι είναι δίκαιο και τι είναι άδικο, αλλά δεν μπορεί να κάνει δημοσιονομική πολιτική». Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είχε καταγγείλει ότι «οι δηλώσεις αυτές αποτελούν κατάλυση του Συντάγματος» ζητώντας από τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να απαντήσει αν θα ανακαλέσει στην τάξη τον υπουργό Οικονομικών, προκειμένου να προασπίσει το ρόλο της Δικαιοσύνης.

«Οι δικαστικές αποφάσεις που αφορούν τις απολαβές των δικαστικών και των ενστόλων, έχουν σημαντική επίπτωση στο μισθολογικό κόστος του Δημοσίου και άρα στη δημοσιονομική πολιτική της χώρας» αναφέρει στην απάντησή που διαβιβάζει στη Βουλή ο ίδιος ο κ. Χαρδούβελης και προσθέτει ότι «η δημοσιονομική πολιτική είναι ευθύνη της κυβέρνησης, πόσο μάλλον την εποχή της κρίσης, που οι σχετικές αποφάσεις αφορούν την επιβίωση της χώρας».

«’Αλλωστε η κοινοβουλευτική μας δημοκρατία παρέχει τη δυνατότητα σε κάθε κυβέρνηση που έχει κερδίσει τη λαϊκή εντολή, να διαμορφώσει τη δημοσιονομική της πολιτική, μέσω της κατάρτισης και εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού» επισημαίνει ο κ. Χαρδούβελης και προσθέτει ότι «σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση σέβεται τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και αξιοποιεί όλα τα μέσα που της παρέχει ο νόμος, προκειμένου να αντιμετωπίζει τα ζητήματα που αφορούν την ομαλή εκτέλεση του προϋπολογισμού».

 

Διαβάστε επίσης

ΒΙΝΤΕΟ-Καμμένος: Ψεύδεστε ανελλιπώς

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ