Bloomberg: Οι Ευρωπαίοι ανησυχούν για την Ελλάδα

Bloomberg: Οι Ευρωπαίοι ανησυχούν για την Ελλάδα

«Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν εκφράσει αμφιβολίες σχετικά με την απόφαση της Ελλάδας για πρόωρη έξοδο από το πρόγραμμα διάσωσης» αναφέρει το Bloomberg σε δημοσίευμά του.

Το εν λόγω πρακτορείο ειδήσεων σημειώνει ότι ο Αυστριακός Πρωθυπουργός, Χανς Γεργγκ Σέλινγκ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «είμαστε επιφυλακτικοί σχετικά με αυτό», προσθέτοντας ότι «παρακολουθούμε την απόφαση με σκεπτικισμό και ανησυχία».

«Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, Γερούν Ντάισελμπλουμ, δήλωσε ότι η ευρωζώνη θέλει κάθε τέτοιο βήμα να γίνεται «συνετά». Είπε, επίσης, ότι η Ελλάδα δεν έχει ακόμη εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις στο πλαίσιο του προγράμματος διάσωσης.

«Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θέλει να κόψει το ‘σωσίβιο’ που έχει κρατήσει τη χώρα στη ζωή, προκειμένου να διευκολυνθεί η δημοσιονομική εποπτεία της Ελλάδα από την ευρωζώνη και το ΔΝΤ», σημειώνει το Bloomberg, και σχολιάζει ότι η απόφασή του αυτή, θα μπορούσε ενδεχομένως να λειτουργήσει «ενισχυτικά» ως προς την αποφυγή πρόωρων εκλογών. 

 

Διαβάστε επίσης:

Συμψηφίζονται τα ληξιπρόθεσμα χρέη των αγροτών

Παρουσιάζεται το πρόγραμμα “Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα”

Το 2016 οι νέες αντικειμενικές αξίες

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ