Ντάισελμπλουμ: Στο τέλος του 2014 θα ξέρουμε τι θα συμβεί στην Ελλάδα

Ντάισελμπλουμ: Στο τέλος του 2014 θα ξέρουμε τι θα συμβεί στην Ελλάδα

 

Δεν αποκλείει προληπτικό πρόγραμμα πιστώσεων για την Ελλάδα που θα συνοδεύσει τη χώρα στην προσπάθεια αυτόνομου δανεισμού ο πρόεδρος του Εurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε προσερχόμενος στη συνεδρίαση του σώματος στο Λουξεμβούργο.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ θεωρεί, όπως αναφέρει ο Θάνος Αθανασίου στο ρεπορτάζ του στο real.gr, ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για να πεις κανείς τι θα συμβεί στην Ελλάδα στις αρχές του επόμενου έτους, θεωρεί ότι η προληπτική γραμμή πιστώσεων είναι μια από τις επιλογές και προαναγγέλλει ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους και διαπίστωση του ύψους των χρηματοδοτικών αναγκών.

Στο ερώτημα αν «θα συνιστούσε στην Ελλάδα μια προληπτική γραμμή πιστώσεων καθώς το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα τελειώνει το Δεκέμβρη;», ανέφερε:

«Είναι λίγο νωρίς για να σας πως, είμαστε ακόμα στη μέση αυτού του προγράμματος, που εκτείνεται ως το τέλος του χρόνου, υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει ακόμα και περαιτέρω εκταμιεύσεις, αν η ελληνική πλευρά αποφασίσει να δεσμευθεί για τα επόμενα βήματα που πρέπει να κάνει και πριν από το τέλος του χρόνου θα πρέπει να αποφασίσουμε το τι θα ακολουθήσει. Το πρόγραμμα που αναφέρατε είναι μία πιθανότητα».

Ερωτηθείς αν θα το συνιστούσε, απάντησε: «Δεν μπορώ να απαντήσω ακόμα, πριν από το τέλος του χρόνου θα κάνουμε νέους υπολογισμούς για την βιωσιμότητα του χρέους, θα δούμε ποιες είναι οι χρηματοδοτικές ανάγκες της ελληνικής κυβέρνησης για του χρόνου και τα επόμενα έτη και μετά θα δούμε τι είναι απαραίτητο».

 

Διαβάστε επίσης:

Nτάισελμπλουμ εναντίον Βερολίνου

Επί τάπητος η συζήτηση για την έξοδο του ΔΝΤ

 Handelsblatt: “Διαζύγιο” με το ΔΝΤ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ