Σόιμπλε: Η ανάπτυξη δεν θα έρθει “κόβοντας επιταγές”

Σόιμπλε: Η ανάπτυξη δεν θα έρθει “κόβοντας επιταγές”

Η ανάπτυξη δεν θα επιτευχθεί «κόβοντας επιταγές» υποστήριξε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μιλώντας στην Ουάσινγκτον. Ο κ.Σόιμπλε εξέφρασε την άποψη ότι τα κράτη μέλη της ευρωζώνης πρέπει να τηρήσουν τους δημοσιονομικούς κανόνες και να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις προκειμένου η νομισματική ένωση να προχωρήσει κανονικά.

Σχολιάζοντας τις προβλέψεις οικονομικών ινστιτούτων που αναθεώρησαν τις απόψεις τους για την γερμανική οικονομία ο υπουργός Οικονομικών παραδέχτηκε ότι η οικονομία της χώρας του είναι περισσότερο ευάλωτη σε ορισμένα ρίσκα από άλλες χώρες της ευρωζώνης και παραδέχθηκε ότι εσχάτως δείχνει σημάδια αδυναμίας. Η Γερμανία κατέγραψε αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης το δεύτερο τρίμηνο του έτους και κάποιοι κάνουν λόγο για «επικίνδυνη στασιμότητα».

Τα μεγαλύτερα οικονομικά ινστιτούτα προβλέπουν πλέον ρυθμό ανάπτυξης 1,3% για το 2014 και 1,2% για τον επόμενο χρόνο έναντι αρχικής εκτίμησης στο 1,9% και στο 2% αντιστοίχως. Επίσης, οι προβλέψεις για τον πληθωρισμό υποβαθμίζονται στο 1% για το 2014 και στο 1,4% για το 2015 έναντι αρχικής εκτίμησης στο 1,3% και στο 1,8% αντιστοίχως.

 

Διαβάστε επίσης

Bloomberg: Η Γερμανία “φλερτάρει” με τη λήψη μέτρων

Η απάντηση της Καγκελαρίας για τα σχόλια του Κολ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ