WSJ: Η ΕΕ ετοιμάζεται να απορρίψει τον γαλλικό προϋπολογισμό

WSJ: Η ΕΕ ετοιμάζεται να απορρίψει τον γαλλικό προϋπολογισμό

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να απορρίψει τον προϋπολογισμό του 2015 της Γαλλίας, σύμφωνα με ευρωπαίους αξιωματούχους που επικαλείται η Wall Street Journal.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, ο Γάλλος υπουργός Οικονομιών, Michel Sapin, είχε πει τον προηγούμενο μήνα πως η χώρα του θα εμφανίσει έλλειμμα προϋπολογισμού 4,3% του χρόνου, σημαντικά μεγαλύτερο από το 3% που είχε δεσμευτεί προηγουμένως. Εξαιρουμένων των επιπτώσεων της αδύναμης οικονομίας, οι σχεδιαζόμενες περικοπές δαπανών της γαλλικής κυβέρνησης θα ανέρχονται σε μόλις 0,2% του ΑΕΠ, έναντι του 0,8% που είχε συμφωνήσει με τις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, αυτό θα σήμαινε πως ο προϋπολογισμός της Γαλλίας θα εμφανίσει «σοβαρή μη συμμόρφωση» με τους αυστηρότερους κανόνες της ΕΕ για τα ελλείμματα, και έτσι δεν αποκλείεται η Κομισιόν να ξαναστείλει πίσω στο Παρίσι τον προϋπολογισμό για αναθεώρηση.

Μέχρι στιγμής, η γαλλική κυβέρνηση έχει πει πως δεν θα λάβει επιπλέον μέτρα λιτότητας πέραν αυτών που είχαν προταθεί την Άνοιξη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι έτοιμη να συγκρουστεί με τις Βρυξέλλες.

Πηγή: euro2day.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Oι 7 κατηγορίες που βγαίνουν στη σύνταξη πριν από τα 55

Κατατίθεται το προσχέδιο του προϋπολογισμού-Τι περιλαμβάνει

Ποιοι μπορούν να βγουν τώρα στη σύνταξη πριν από τα 60

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ