Ανοικτά τα μέτωπα σε εργασιακό-ασφαλιστικό

Ανοικτά τα μέτωπα σε εργασιακό-ασφαλιστικό

 

Χωρίς να καταλήξουν σε συμφωνία, ολοκληρώθηκε και η σημερινή συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με την τρόικα των δανειστών. Μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες οι δανειστές άκουσαν τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση να τους αναλύει τις θέσεις του για τα εργασιακά και το ασφαλιστικό, κρατώντας όμως κλειστά τα χαρτιά τους.

Ειδικά για το εργασιακό, υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου εξέφραζαν την εκτίμηση ότι, οι εκπρόσωποι των δανειστών θα δεχθούν τελικά τις θέσεις της ελληνικής πλευράς για τις ομαδικές απολύσεις και τον συνδικαλιστικό νόμο, όμως υπήρξαν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες, κυρίως ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Ρίσι Γκογιάλ, διατήρησε σταθερή τη θέση του Ταμείου, ότι το θέμα των ομαδικών απολύσεων πρέπει να κλείσει με νόμο.

Όπως αναφέρει το euro2day.gr, η συμφωνία των κοινωνικών εταίρων υπό την αιγίδα του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (ILO) για τις ομαδικές απολύσεις και το συνδικαλιστικό νόμο δεν φαίνεται να «πέρασε» ενώ ανοικτό έμεινε και το θέμα της κατάργησης συγκεκριμένων «προνομίων», όπως οι άδειες των συνδικαλιστικών στελεχών.

Κλειστά τα χαρτιά τους κράτησαν οι δανειστές και για το ασφαλιστικό. Η ηγεσία του υπουργείου παρουσίασε το σχέδιο για την εφαρμογή νόμου 3863/2010, για τη βασική και αναλογική σύνταξη, μέσω του οποίου επιδιώκει να «κερδίσει χρόνο».

Κατά τη συνάντηση, παρουσιάστηκαν και τα πρώτα αποτελέσματα των αναλογιστικών μελετών και σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμου στελέχους αμέσως μετά τη συνάντηση «τα πρώτα νούμερα είναι ενθαρρυντικά».

 

 

Διαβάστε επίσης:

Εμπλοκή στη συνάντηση Βρούτση-Τρόικας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ