Τα “ασφαλιστικά” στην ατζέντα της τρόικας

Τα “ασφαλιστικά” στην ατζέντα της τρόικας 

Διαδοχικές συναντήσεις με την τρόικα θα έχει την ερχόμενη Πέμπτη και την Παρασκευή ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών, επικεντρώνονται κυρίως σε θέματα τα οποία ανήκουν στην αρμοδιότητα του υπουργείου Εργασίας, όπως το καθεστώς των ομαδικών απολύσεων, ο συνδικαλιστικός νόμος, οι συντάξεις και τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Βρούτσης, που δέχεται πιέσεις από πολλές πλευρές, βρίσκεται στη Γενεύη, όπου αύριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση του υπουργού Εργασίας και των κοινωνικών εταίρων με το Διεθνές Γραφείο Εργασίας (ILO).

Κατά τη συνάντηση, η οποία αναμένεται να διαρκέσει όλη την ημέρα θα εξεταστούν τα θέματα του καθεστώτος των ομαδικών απολύσεων και του συνδικαλιστικού νόμου σε σχέση με τα όσα ισχύουν διεθνώς και κυρίως στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Τα στελέχη του υπουργείου Εργασίας προσδοκούν, ότι μια ενδεχόμενη συμφωνία των κοινωνικών εταίρων στα θέματα αυτά και η υποστήριξη του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας , θα ενισχύσει τη διαπραγματευτική θέση της ελληνικής πλευράς στις συναντήσεις με την τρόικα τις επόμενες ημέρες.

 

Διαβάστε επίσης

“Φύλλο και φτερό” τα οικονομικά των ασφαλιστικών Ταμείων

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ