Ντάισελμπλουμ: Τέλη Σεπτεμβρίου η τρόικα στην Αθήνα

Ντάισελμπλουμ: Τέλη Σεπτεμβρίου η τρόικα στην Αθήνα

Την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα στα τέλη Σεπτεμβρίου, επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε λίγο μετά τη λήξη της άτυπης συνάντησης του Eurogroup στο Μιλάνο.

Ο πρόεδρος του Eurogroup ανέφερε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ενημερώθηκαν από τον Έλληνα ομόλογό τους για την πορεία εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος. Όπως είπε, η πέμπτη αξιολόγηση έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει πριν το τέλος του Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας παράλληλα ότι «το έδαφος προετοιμάστηκε στο Παρίσι, όπου διεξήχθησαν χρήσιμες συζητήσεις μεταξύ των ελληνικών Αρχών και των εκπροσώπων της τρόικας».

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ σημείωσε ότι όταν ξεκαθαριστεί η εικόνα της τρέχουσας αξιολόγησης, το Eurogroup θα μπορέσει να ξεκινήσει συζητήσεις για όλα τα θέματα, που συνδέονται με τη λήξη του ελληνικού προγράμματος στο τέλος του έτους.

Εξάλλου, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), Κλάους Ρέγκλινγκ, αφού υπενθύμισε ότι τον Αύγουστο εκταμιεύθηκαν προς την Ελλάδα 1 δισ. ευρώ, σημείωσε πως παραμένουν προς εκταμίευση 1,8 δισ. ευρώ από το EFSF και ακόμα 1,8 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα SMP (κέρδη των κεντρικών τραπεζών επί των ελληνικών ομολόγων). Πρόσθεσε ότι τα ποσά αυτά θα είναι έτοιμα προς εκταμίευση, όταν ολοκληρωθεί επιτυχώς η πέμπτη αξιολόγηση.

 

Διαβάστε επίσης:

Ολοκληρώθηκε το Εurogroup

«Οχι» Χαρδούβελη στον Ντράγκι για νέο μνημόνιο

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ