Αλαλούμ με τον ΕΝΦΙΑ και στην Ξάνθη

Αλαλούμ με τον ΕΝΦΙΑ και στην Ξάνθη

Τα μάτια τους τρίβουν φορολογούμενοι στην Ξάνθη που παίρνουν στα χέρια τους τον ΕΝΦΙΑ και δεν μπορούν να πιστέψουν το ποσό που πρέπει να καταβάλουν στο υπουργείο Οικονομικών για τα ακίνητα που έχουν στην κατοχή τους. 

Τα ειδοποιητήρια – «φωτιά» βρίθουν λαθών και παραλείψεων σε αρκετές των περιπτώσεων, ενώ δεν λείπουν οι καταγγελίες σχετικά με το τελικό ποσό που καλείται να πληρώσει ο ιδιοκτήτης και τη διαδικασία που αυτό υπολογίστηκε. 

Μάλιστα δεν είναι λίγοι οι πολίτες που γίνονται μπαλάκι ανάμεσα στις Υπηρεσίες του Υπουργείου και τα κατά τόπους λογιστικά γραφεία, επιχειρώντας να βγάλουν άκρη και να διαπιστώσουν εάν το ειδοποιητήριο τους φέρει λάθη ή πρέπει να καταβάλουν στο ακέραιο το ποσό που αναγράφεται σε αυτό.   

Όπως καταγγέλλει με επιστολή του προς τον Τύπο πολίτης της περιοχής, για ακίνητο και πιο συγκεκριμένα διαμέρισμα 49τ.μ. με δύο ιδιοκτήτες ο καθένας από τους οποίους έχει στην κατοχή του το 50% της κυριότητας, ο ΕΝΦΙΑ υπολογίστηκε στα 480 ευρώ, ποσό το οποίο ζητείται ολόκληρο και από τους δύο συνιδιοκτήτες. 

Πηγή: thrakitoday.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ