Αναγνωριστικού χαρακτήρα η συνάντηση με την τρόικα

Αναγνωριστικού χαρακτήρα η συνάντηση με την τρόικα

Ρεπορτάζ: Μαυρούλη Αργυρώ

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του οικονομικού επιτελείου υπό τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη με τους κ.κ. Ντέκλαν Κοστέλο (Κομισιόν) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) και Ρίσι Γκογιάλ (ΔΝΤ) που αντικαθιστά τον Πόλ Τόμσεν λόγω υποχρεώσεων στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο πλευρές δεν μπήκαν σε λεπτομέρειες σχετικά με τα προαπαιτούμενα που έχει ή δεν έχει υλοποιήσει η κυβέρνηση, αλλά αρκέστηκαν στη γενική αναφορά 10- 15 βασικών σημείων. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου διεμήνυσε ότι είμαστε αποφασισμένοι να επιταχύνουμε το χρόνο διευθέτησης των εκκρεμοτήτων. Μάλιστα επισημάνθηκε ότι οι τελικές αποφάσεις για τα ανοικτά ζητήματα θα ληφθούν το Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η τρόικα εξέφρασε την ικανοποίηση της για την έκβαση της ιδιωτικοποίησης μέρους της ΔΕΗ και για το γεγονός ότι η χώρα σε ένα πολύ δύσκολο διήμερο για τις αγορές όχι μόνο δεν δίστασε αλλά και κατάφερε να δανειστεί 1,5 δις ευρώ με χαμηλό μάλιστα επιτόκιο.

Τέλος από αύριο ξεκινούν οι κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους υπουργούς με πρώτη αυτή με τον υπουργό Εργασίας στις 10 το πρωί, ενώ αν και δεν έχει ακόμη οριστεί θα πραγματοποιηθεί και νέα συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο.

Πηγή: http://www.real.gr/

 

Διαβάστε επίσης

ΔΝΤ: Για δύο εβδομάδες η τρόικα στην Αθήνα

Τα “ραντεβού” του Χαρδούβελη πριν την τρόικα

Αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ