ΒΙΝΤΕΟ-Σταϊκούρας: Τρελοκομείο…

ΒΙΝΤΕΟ-Σταϊκούρας: Τρελοκομείο…

«Συμφωνώ απόλυτα με τον κ. Λαφαζάνη. Τρελοκομείο. Το τι άκουσα δεν λέγεται», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά τη δευτερολογία του στη βουλή.

Απαντώντας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος εκτίμησε ότι «η σημερινή εμφάνιση της κυβέρνησης ήταν από τις χειρότερες», είπε:

«Αυτό είναι καλό. Το ανήσυχο θα ήταν να σας άρεσε. Αλλά δεν σας άρεσε γιατί η κυβέρνηση και οι βουλευτές που στηρίζουν αυτό το νομοσχέδιο, μίλησαν για το νομοσχέδιο. Εσείς ως εισηγητής, δεν κάνατε καμία αναφορά στα 170 άρθρα και στις 5 τροπολογίες. Εμείς μιλήσαμε για τους στόχους, για τις προτεραιότητες του νομοσχεδίου, για τα βασικά σημεία των τροπολογιών. Εσείς δεν θίξατε καν τις τροπολογίες, όπως όλοι οι άλλοι εισηγητές όλων των κομμάτων».

Αναφορικά με την ομιλία του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο Χρήστος Σταϊκούρας σημείωσε: «Εδώ και αν είναι το τρελοκομείο. Αφού είπε ότι το νομοσχέδιο είναι τρελοκομείο για την κυβέρνηση, έχει τρελαθεί όλη η Ευρώπη; 12 κράτη μέλη έχουν υιοθετήσει αυτό το δημοσιονομικό συμβούλιο με αυτές τις αρχές. Διαβάστε πρώτα το  νομοσχέδιο και μετά να κάνετε κριτική».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών απάντησε και στον εισηγητή του ΠΑΣΟΚ, Φίλιππο Σαχιδίνη αναφορικά με το έλλειμμα και το χρέος του 2009.

«Κατά τη δική μου αξιολογική κρίση οι ρίζες και οι παθογένειες στην οικονομία, την κοινωνία και την πολιτική εδράζονται στην δεκαετία του 80. Αρκεί κανείς να κοιτάξει το δημόσιο χρέος εκείνης της περιόδου. Άρα είναι απορριπτέος ο ισχυρισμός για τα δημοσιονομικά του 2009».

«Σε όσους επικαλούνται την περίοδο 2007-2009 για το χρέος να πω ότι το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ αυξήθηκε κατά το 1/5.  Υπάρχει ευθύνη για τη δημοσιονομική διαχείριση, όχι κατά τα 3/4 σε μία κυβέρνηση, αλλά και κατά το 1/4 στην άλλη κυβέρνηση.  Εκείνη την περίοδο υλοποιήθηκε η διακήρυξη του “Λεφτά Υπάρχουν”. Δεν το γνωρίζει κανένας; Το αμφισβητεί κανείς ; Το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης πότε δόθηκε;», κατέληξε.

 

 

Δείτε το βίντεο:

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ