ΒΙΝΤΕΟ-Η Γεωργαντά για την αποκάλυψη της Realnews

ΒΙΝΤΕΟ-Η Γεωργαντά για την αποκάλυψη της Realnews

«Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα προχωρούσε σε αυτό το εθνικό έγκλημα», ανέφερε το πρώην στέλεχος της ΕΛΣΤΑΤ Ζωή Γεωργαντά, δίνοντας συνέχεια στην αποκάλυψη της Realnews,  η οποία έφερε στο φως της δημοσιότητας το υπόμνημα δύο πρώην μελών της ΕΛΣΤΑΤ που συμπεριλαμβάνεται στην επίμαχη δικογραφία και καταγγέλλουν μεθοδεύσεις από τις δικαστικές αρχές με στόχο την συγκάλυψη της υπόθεσης που αφορά την διερεύνηση της τεχνικής διόγκωσης του ελλείμματος το 2009 που είχε ως στόχο να ενταχθεί η χώρα μας στο μνημόνιο.

«Εγώ από τη μία ήμουν φίλη της οικογένειας, από την άλλη είχα δώσει έναν όρκο όταν διορίστηκα καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ότι θα ακολουθήσω την επιστήμη μου με βάση επιστημονική εντιμότητα και υπέρ της πατρίδας μου.

Δεν θα άφηνα ποτέ την πατρίδα μου εκτεθειμένη καταπίνοντας θέματα κουκουλώματος σκανδάλων και κυρίως όσον αφορά στα στατιστικά θέματα όπου ειδικευόμουν», τόνισε η κυρία Γεωργαντά και πρόσθεσε:

«Όταν είδα ότι τα νούμερα που μας έφερνε τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2010 η διοίκηση της ΕΛΣΤΑΤ δεν μπορούσα παρά να ρωτήσω πως έχουν υπολογιστεί αυτά τα νούμερα. Όταν μου είπε ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, ότι αυτό δεν είναι η δουλειά μου, αλλά η δουλειά μου είναι να υπογράψω τα νούμερα και τίποτε άλλο, δεν μπορούσε να το ανεχτεί η επιστημοσύνη μου και η εντιμότητά μου. Για το λόγο αυτό προσπάθησα να ενημερώσω τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Οικονομικών και το επιτελείο του και τον Πρόεδρο της Βουλής».

Η Ζωή Γεωργαντά σχολίασε και την ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου με αφορμή το δημοσίευμα της Realnews, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Διάβασα την ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Παπανδρέου και λυπούμαι πάρα πολύ για λογαριασμό του. Θα ήταν καλύτερα εκ μέρους του να βγει και να ζητήσει συγνώμη στον ελληνικό λαό για αυτά που έκανε. Ή να πει ότι παρασύρθηκε από τον κ. Παπακωνσταντίνου, ή από κάποιους από τις Βρυξέλλες, που τον πίεζαν. Ο κόσμος θα το εκτιμούσε καλύτερα. Ο κόσμος δεν είναι βλάκας, καταλαβαίνει ότι προσπαθεί να καλύψει εθνικά εγκλήματα  τα οποία έχουν κοστίσει στον ελληνικό λαό».

«Η Eurostat και η Κομισιόν έκαναν παρέμβαση στην ελληνική δικαιοσύνη και εγώ με τον κ. Λογοθέτη στείλαμε σε 1500 επιστήμονες στατιστικούς συνέδρους e mail με σκοπό να τους ενημερώσουμε τι πρόκειται να γίνει στη συνεδρίαση εκείνη», σημείωσε το πρώην στέλεχος της ΕΛΣΤΑΤ.

«Το έλλειμμα όπως έχουμε εκτιμήσει με τον κ. Λογοθέτη είναι σε μονοψήφιο νούμερο. Το θέμα όμως είναι το εξής. Τον Απρίλιο του 2010 η Eurostat είχε δεσμευθεί ότι το έλλειμμα θα πήγαινε 0,5 % πάνω ή κάτω από το 13,5% που το είχε βάλει ο κ. Παπακωνσταντίνου. Η Eurostat πέταξε στα σκουπίδια τη δέσμευσή της και δέχθηκε τρεις μονάδες πάνω του ελλείμματος το οποίο αντιστοιχούσε σε 10 δισ. ευρώ», κατέληξε. 

 

Δείτε το βίντεο από το Ε

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ