• Τρομοκρατία στο ...διαδίκτυο

  12:12 πμ, Σαββατο 17 Μάρ 2012 12:12 πμ, Σαββατο 17 Μάρ 2012

  14χρονη μαθήτρια γυμνασίου διαπίστωσε έκπληκτη ότι κυκλοφορούσαν σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης στο διαδίκτυο, σκηνές από την πρώτη ερωτική της σχέση, που είχε συνάψει με συμμαθητή της στη διάρκεια σχολικής εκδρομής. Το άτυχο κορίτσι, αλλά και οι γονείς του ζουν από τότε ένα καθημερινό μαρτύριο. Ταπεινωμένη και φοβισμένη, αναγκάστηκε να αλλάξει μέχρι τώρα τρία σχολεία, ενώ είναι πολύ πιθανόν να μετακομίσει, με την οικογένειά της σε άλλη πόλη, για να χαθούν τα ίχνη της, αφού δεν μπορεί να αντέξει άλλο τα ειρωνικά χαμόγελα και τα σχόλια, που κάνουν πίσω από την πλάτη της, οι συνομήλικοί της.

  Την παραπάνω περίπτωση -από τις χιλιάδες, που σημειώνονται τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα- αποκάλυψε ο προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Εμμανουήλ Σφακιανάκης.

  Όπως είπε ο κ. Σφακιανάκης εκτός από την παιδική πορνογραφία, πολλαπλασιάζονται και στην Ελλάδα τα κρούσματα διαδικτυακού εκφοβισμού, του επονομαζόμενου στη "γλώσσα" του διαδικτύου cyber - bullying, που αποσκοπεί στον εκφοβισμό, την απειλή, τη διαπόμπευση ή την παρενόχληση παιδιών, προεφήβων και εφήβων.

  "Έχουμε πολλές απόπειρες αυτοκτονιών από νεαρά άτομα που συκοφαντούνται, ενώ τα κορίτσια είναι πιο ευάλωτα. Δεν είμαστε της άποψης ότι θα πρέπει να στέλνουμε στον εισαγγελέα, ή να συλλαμβάνουμε παιδιά που συκοφαντούν συνομηλίκους τους μέσω του διαδικτύου. Προσπαθούμε όμως να ενημερώνουμε τους γονείς, τα ίδια τα παιδιά και τους δασκάλους" είπε ο κ. Σφακιανάκης.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα