ΔΝΤ: Τη 2η μεγαλύτερη μείωση παγκοσμίως στις τιμές ακινήτων εμφανίζει η Ελλάδα

ΔΝΤ: Τη 2η μεγαλύτερη μείωση παγκοσμίως στις τιμές ακινήτων εμφανίζει η Ελλάδα

Τη δεύτερη μεγαλύτερη μείωση τιμών ακινήτων παγκοσμίως εμφάνισε η Ελλάδα κατά το 4ο τρίμηνο του 2013, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποίησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Πρώτη στη σχετική κατάταξη μείωσης τιμών βρίσκεται η Ινδία, η οποία κατέγραψε πτώση -9,1% και ακολουθεί η Ελλάδα με -7,02%, η Ιταλία με -6,54%, η Κύπρος με -6,48% ενώ την πρώτη πεντάδα ολοκληρώνει η Κροατία με -6,35%.

Αντίθετα, οι Φιλιππίνες (10,56%), το Χονγκ Κόνγκ (10,25%) η Νέα Ζηλανδία (9,1%), η Κίνα (9,1%) και η Κολομβία (8,1%), απαρτίζουν τις πέντε χώρες που κατέγραψαν την υψηλότερη άνοδο τιμής κατά το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι τιμές κατοικιών σε σχέση με το συνολικό κόστος της ενοικίασης στην Ελλάδα αποκλίνουν κατά 16,3% σε σχέση με τον ιστορικό μέσο όρο.

Η έρευνα που εκπόνησε το ΔΝΤ βασίζεται σε στοιχεία του ΟΟΣΑ, του Global Property Guide, του μελετητικού Οίκου Haver Analytics και υπολογισμούς του ιδίου του διεθνούς οργανισμού και έχει ως στόχο την δημιουργία ενός Παρατηρητηρίου Τιμών με στόχο την αποφυγή μελλοντικών φαινομένων υπερτίμησης (φούσκας) στις αγορές ακινήτων παγκοσμίως.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ