Αμερικανός “κροίσος”: Δεν είναι νωρίς για επενδύσεις στην Ελλάδα

Αμερικανός “κρoίσος”: Δεν είναι νωρίς για επενδύσεις στην Ελλάδα

 

Ο Wilbur Ross εξυμνεί τις προσπάθειες των κυβερνήσεων σε Ελλάδα, Ισπανία και Ιρλανδία να βοηθήσουν τις οικονομίες τους να σταθούν στα πόδια τους, σημειώνει το CNBC, που φιλοξενεί δηλώσεις του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου.

Ο Ross, ο οποίος πούλησε το σύνολο της συμμετοχής του στην τράπεζα της Ιρλανδίας υποστήριξε ότι προχώρησε στην κίνηση αυτή «για να μειωθεί η συγκέντρωση σε τραπεζικές μετοχές» και ότι «απρόθυμα» αποδέχθηκε προσφορά της Deutsche Bank. Προσέθεσε μάλιστα ότι αναζητά μη τραπεζικές ευκαιρίες στη χώρα.

«Οι επενδύσεις στην Bank of Ireland, μαζί με τα χρήματα για τη Virgin, την επένδυση στη Eurobank και σε αμερικανικές τράπεζες είχαν απορροφήσει σημαντικό κομμάτι του χαρτοφυλακίου μας και έτσι προκειμένου να μειώσουμε αυτήν τη συγκέντρωση χρειάστηκε να κάνουμε μια μεγάλη πώληση», δήλωσε.

Ο ίδιος τόνισε πως εξετάζει επενδύσεις στην περιφέρεια της Ευρώπης. «Κάναμε μια επένδυση, όχι μια τεράστια επένδυση, στη Eurobank, που είναι μία από τις τέσσερις μεγάλες τράπεζες της Ελλάδας. Δεν πιστεύω ότι είναι νωρίς για επενδύσεις στην Ελλάδα. Εγώ το έκανα ήδη».

«Χωρίς εξωτερική βοήθεια» η Ελλάδα, η Ισπανία και η Ιρλανδία έκαναν καλή δουλειά στην εκτίμηση των ζημιών με βάση τα δυσμενέστερα σενάρια, υπογράμμισε. 

Ο δισεκατομμυριούχος αναμένεται να αποκομίσει 480 εκατ. ευρώ από την πώληση της συμμετοχής 26,5% στην Bank of Ireland, τριπλασιάζοντας τα κεφάλαια της αρχικής του επένδυσης.

 

Πηγή:euro2day.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ