Fitch: Οι Έλληνες “ψήφισαν” υπέρ των μεταρρυθμίσεων

Fitch: Οι Έλληνες “ψήφισαν” υπέρ των μεταρρυθμίσεων

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών στην Ελλάδα ανέφερε ότι αυτά “δείχνουν σημαντική στήριξη των μεταρρυθμίσεων”.

Τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Πορτογαλία, σημειώνει ο Fitch, το κυβερνών κόμμα έχασε με περίπου τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες έναντι της μείζονος αντιπολίτευσης και προσθέτει: «Λαμβάνοντας υπόψη της έκτασης των μέτρων λιτότητας που επιβλήθηκαν με τα προγράμματα διάσωσης, αυτό δείχνει ότι δεν υπήρξε μεγάλη αρνητική αντίδραση του εκλογικού σώματος στις δημοσιονομικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις».

Ο Fitch επισημαίνει και το “υψηλότερο από το αναμενόμενο 8%” που πήρε η Ελιά, πίσω από την οποία είναι το ΠΑΣΟΚ, το οποίο ποσοστό όπως λέει θα μπορούσε στο άμεσο μέλλον να παρέχει σταθερότητα στον κυβερνητικό συνασπισμό.

«Αν και οι κίνδυνοι για την πολιτική σταθερότητα παραμένουν και στις τέσσερις χώρες, οι εκλογές ενισχύουν την άποψή μας ότι οι κυβερνήσεις αυτές θα συνεχίσουν να επιδιώκουν βιώσιμες οικονομικές και δημοσιονομικές πολιτικές. Ωστόσο, ακόμη και με ισχυρή δημοσιονομική πειθαρχία, οι περισσότερες χώρες της Ευρωζώνης θα δυσκολευθούν να μειώσουν σημαντικά το δημόσιο χρέος την επόμενη δεκαετία χωρίς την επιστροφή τους σε υγιή επίπεδα οικονομικής ανάπτυξης», καταλήγει ο Fitch.

ΠΗΓΗ: en.enikos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ