Τείχος προστασίας από τις κατασχέσεις

Τείχος προστασίας από τις κατασχέσεις

Πριν από περίπου δύο εβδομάδες, το υπουργείο Οικονομικών πίστωσε 133,2 εκατ. ευρώ τους τραπεζικούς λογαριασμούς 205.912 φορολογούμενων που είχαν υποβάλει από τους πρώτους αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα.

Μέσα σε λίγα λεπτά, τα πεντακοσάρικα από αρκετούς λογαριασμούς είχαν κάνει φτερά. Οι τράπεζες είχαν κατάσχει το κοινωνικό μέρισμα, παρότι ο νόμος ορίζει ότι είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο. Το θέμα λύθηκε ύστερα από επικοινωνία του Γιάννη Στουρνάρα με τους εκπροσώπους των τραπεζών και τα λεφτά επεστράφησαν στους δικαιούχους. 

Τώρα ο γενικός γραμματέας Δημοσίων εσόδων κ. Χάρης Θεοχάρης, καλείται να λάβει τα μέτρα του ώστε αυτό να μην επαναληφθεί. Από τώρα και στο εξής κανείς δεν θα μπορεί να βάλει χέρι κατασχέσεων σε έναν τραπεζικό λογαριασμό για κάθε φορολογούμενο.

Θα υπάρχει αδιαπέραστο τείχος προστασίας για τα πρώτα 1.500 ευρώ. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι κάθε φορολογούμενος να δηλώσει έναν τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο τα πρώτα 1.500 ευρώ δεν θα μπορεί να κατάσχει κανείς για τυχόν οφειλές.

Η δήλωση λογαριασμού θα γίνει ηλεκτρονικά. Η ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή είναι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έτοιμη και αναμένεται να ανέβει εντός των επόμενων ημερών στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Πατήστε στη φωτογραφία για μεγέθυνση:

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ