Δούκας: Φτάσαμε να παρακαλάμε ενώ μπορούσαμε πιο σκληρή γραμμή

Δούκας: Φτάσαμε να παρακαλάμε ενώ μπορούσαμε πιο σκληρή γραμμή

Ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, οικονομολόγος Πέτρος Δούκας, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Κώστα Χαρδαβέλλα, Αγγελικής Λάζου, με αφορμή τις αποκαλύψεις για τις εποχές που ξεκινούσε η κρίση.

«Και οι ευρωπαίοι τα είχαν χαμένα. Δεν υπήρχε κανένας μηχανισμός αντιμετώπισης μιας ξαφνικής και μεγάλης κρίσης. Και οι ίδιοι αυτοσχεδιάζανε. Είναι μεγάλη κουβέντα το αν η Ελλάδα μπορούσε να εκβιάζει τα πράγματα. Μπορεί να μπλοφάρεις όταν είναι κάτι που αφορά εσένα. Όταν αφορά 11.000.000 Έλληνες, είναι κάτι διαφορετικό», σχολίασε αρχικά ο κ. Δούκας και συνέχισε:

«Εμείς λίγο πολύ σκάψαμε τον λάκκο μας, με χοντροκομμένες δηλώσεις, ότι είμαστε Τιτανικός. Τι περιμένεις από τους άλλους όταν εσύ ο ίδιος σκάβεις τον λάκκο σου».

«Φτάσαμε να είμαστε εμείς αυτοί που παρακαλάμε, ενώ θα μπορούσαμε να κρατήσουμε μια πιο σκληρή γραμμή. Να υπήρξε Ελληνικό σχέδιο λύσης. Αν υπήρχε στάση πληρωμών, την επόμενη μέρα θα ήταν μια κατάσταση εκτός ελέγχου. Δεν είναι εύκολο να τραβήξεις τόσο πολύ το σχοινί απλώς μπλοφάροντας», πρόσθεσε.

«Οι επισφάλειες των Ελληνικών τραπεζών ήταν 35% και πάνω. Η κατάστασή τους ήταν και παραμένει τραγική. Έχουν δοθεί 50 δισ. και δεν έχει ένας βουλευτής θέσει θέμα στη Βουλή για το τι έχει γίνει και πού πήγαν τα λεφτά», είπε ο κ. Δούκας.

«Δεν είναι ποιανού κυβέρνηση θα είναι. Είναι τα άτομα που θα απαρτίζουν το team που διαπραγματευθεί εξ’ ονόματος οποιουδήποτε συνασπισμού, η συμμαχικής κυβέρνησης ή μονοκομματικής κυβέρνησης. Αν δεν βοηθηθεί από ότι καλύτερό διαθέτει η Ελλάδα στον τομέα των οικονομικών, τότε δεν θα έχει νόημα», σχολίασε ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας.

«Τo Grexit δεν έχει νόημα πλέον γιατί πάρθηκε ότι μέτρο ήταν να παρθεί, σχεδόν έχει παρθεί. Δεν νομίζω ότι έχουμε τελειώσει από πλευράς μέτρων. Αλλά το μεγάλο το έχουμε φάει. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να χρωστάει. Το θέμα είναι να πείσουμε τους ευρωπαίους ότι εμείς πλέον πιάνουμε τον ταύρο από τα κέρατα», είπε ο κ. Δούκας και συνέχισε:

«Πρέπει να γίνει νέο κούρεμα. Όχι απλώς μια παράταση του χρόνου αποπληρωμής κατά 20-30 χρόνια. Πρέπει να κοπεί σε ευρώ».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ