Σάλλας: Η τράπεζα είναι ισχυρά κεφαλαιοποιημένη

Σάλλας: Η τράπεζα είναι ισχυρά κεφαλαιοποιημένη

Προτάσεις για την ειδική διαχείριση των warrants εξετάζονται, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας, μιλώντας στην τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων, ενώ θα υπάρξει και προστασία για τους κατόχους τους όταν έρθει η ώρα αυτά να μετατραπούν σε μετοχές, η οποία ίσως είναι και μέσα στο καλοκαίρι.

Ο κ. Σάλλας επισήμανε ότι η τράπεζα είναι ισχυρά κεφαλαιοποιημένη και έτοιμη να αντιμετωπίσει τα stress tests που θα διενεργήσει τον Οκτώβριο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Αναφερόμενος στο κλίμα που έχει διαμορφωθεί στις διεθνείς αγορές, επισήμανε ότι η εμπιστοσύνη ανακάμπτει και υπογράμμισε ότι οι πρωτοβουλίες της Τράπεζας Πειραιώς, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και έκδοση ομολόγου, είναι εκείνες -και αποκλειστικά εκείνες- που δημιούργησαν τις συνθήκες για να ανοίξει ο δρόμος των αγορών για την Ελλάδα.

Μιλώντας για τη συμφωνία του ομίλου με τη MIG, ο κ. Σάλλας τη χαρακτήρισε κίνηση στρατηγικής σημασίας, από την ��ποία δεν χάνει κανείς, ούτε η MIG, ούτε η Πειραιώς.

Πρόσθεσε δε, ότι εδώ και μήνες ήταν ο πρώτος που είχε μιλήσει για την υιοθέτηση σημαντικών πρωτοβουλιών με στόχο την εξυγίανση των επιχειρήσεων. Ήλθε η ώρα να τολμήσουμε σε κάποιες επιχειρήσεις να μετατρέψουμε τα δάνειά τους σε μετοχές και εν συνεχεία, να προσελκύσουμε στα κεφάλαιά τους ξένους επενδυτές, ώστε να δημιουργήσουμε τους πρωταγωνιστές που χρειάζεται η χώρα, επισήμανε.

Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε τις οικονομικές καταστάσεις της χρήσης 2013 και εξέλεξε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας.

Τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου είναι: Σάλλας Μιχάλης, Λεκκάκος Σταύρος, Θωμόπουλος Άνθιμος, Γεωργάνας Ιάκωβος, Ρουμελιώτης Παναγιώτης, Απαλαγάκη Χαρούλα, Φουρλής Βασίλης, Βασιλάκης Ευτύχης, Γκολέμης Στυλιανός, Κυριαζής Χαρίτων, Αλεξανδρίδης Γιώργος, Αθανασίου Ηρώ, Αθανασόπουλος Παναγιώτης.

Εκπρόσωπος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στο ΔΣ έχει οριστεί η Μπερίτση Αικατερίνη και εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου ο Τσούμας Αθανάσιος.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ