Σε 200.000 συνταξιούχους θα καταβληθεί το ΕΚΑΣ-Ποιοι το παίρνουν

Σε 200.000 συνταξιούχους θα καταβληθεί το ΕΚΑΣ-Ποιοι το παίρνουν

Σε 195.897 ανέρχονται συνολικά οι δικαιούχοι συνταξιούχοι του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ) με βάση το αρχείο της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ ΑΕ).

Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του ΙΚΑ, η χορήγηση του επιδόματος συνεχίζεται για εφέτος σε 167.831 δικαιούχους (με τα ποσά που προβλέπονται στις κλίμακες καθώς και με το ποσό των 30 ευρώ). Το επίδομα επαναχορηγείται σε 15.495 συνταξιούχους, ενώ χορηγείται για πρώτη φορά σε 12.571 συνταξιούχους.

Το ΕΚΑΣ, καταβάλλεται στους δικαιούχους συνταξιούχους γήρατος, αναπηρίας και θανάτου, που πληρούν τα κριτήρια, με τη συμπλήρωση του 65ου έτους της ηλικίας. Από την προϋπόθεση αυτή, εξαιρούνται τα παιδιά, που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου του ασφαλισμένου ή συνταξιούχου γονέα, καθώς και οι ανάπηροι συνταξιούχοι, με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 80%.

Για τους δικαιούχους του επιδόματος με αναπηρία τουλάχιστον 80%, στους οποίους είχε διακοπεί το ΕΚΑΣ από 1/1/2014 λόγω της μη συμπλήρωσης της ηλικίας των 65 ετών, έχει καθοριστεί έκτακτη πληρωμή του ΕΚΑΣ στις 15/5/2014. Οι δικαιούχοι αυτής της κατηγορίας θα πληρωθούν την ίδια μέρα τυχόν αναδρομικά ποσά ΕΚΑΣ του 2014, και το επίδομα Μαΐου.

Το επίδομα του Ιουνίου και η σύνταξη του ίδιου μήνα θα πληρωθούν στις 29 Μαΐου.

Την ίδια μέρα θα χορηγηθούν και στους υπόλοιπους συνταξιούχους μαζί με τη σύνταξη Ιουνίου, τα ποσά ΕΚΑΣ που δικαιούνται (τυχόν αναδρομικά ποσά ΕΚΑΣ τρέχοντος έτους και επίδομα Ιουνίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ