Τα μυστικά του Ε9 για την εφορία

Τα μυστικά του Ε9 για την εφορία

Βάση για τον υπολογισμό του νέου Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων θα αποτελέσει το έντυπο Ε9. Η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής για 1 εκατ. υπόχρεους λήγει την Παρασκευή 30 Μαΐου.

Λύσεις στο «σταυρόλεξο» της δήλωσης στοιχείων ακινήτων του γνωστού εντύπου Ε9 καλούνται να βρουν τις επόμενες 15 ημέρες περισσότεροι από 1 εκατομμύριο ιδιοκτήτες ακινήτων.

Οι φορολογούμενοι αυτοί θα πρέπει μέχρι τις 30 Μαΐου να έχουν συμπληρώσει και να υποβάλουν ηλεκτρονικά το έντυπο Ε9 το οποίο θα αποτελέσει τη βάση για τον υπολογισμό του νέου Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων, η πληρωμή του οποίου θα ξεκινήσει από τον Ιούλιο.

Το Ε9 μοιάζει φέτος με «ναρκοπέδιο», καθώς κρύβει παγίδες τις οποίες αν δεν προσέξουν οι φορολογούμενοι θα επιβαρυνθούν με υψηλότερο φόρο για την ακίνητη περιουσία τους.

Για πρώτη φορά θα φορολογηθούν τα αγροτεμάχια, οι «τακτοποιημένοι» αυθαίρετοι χώροι, τα πατάρια, ακόμη και τα …πλατύσκαλα. Από τον νέο φόρο ακινήτων «γλιτώνουν» τα γεωργικά και κτηνοτροφικά κτίσματα και κτίσματα που δεν έχουν καθόλου στέγη.

 

Πηγή: Έθνος

 

Διαβάστε επίσης

Στα 858 ευρώ ανέρχεται ο μέσος φόρος των χρεωστικών εκκαθαριστικών

Έρχονται φοροελαφρύνσεις και ρυθμίσεις χρεών

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ