Υπογράφηκε η επιστροφή του ΕΦΚ στους αγρότες

Υπογράφηκε η επιστροφή του ΕΦΚ στους αγρότες

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου στους αγρότες υπογράφηκε σήμερα, από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τους συναρμόδιους αναπληρωτές υπουργούς του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σήμερα υπογράφηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση από τον υπουργό Αθανάσιο Τσαυτάρη και τους συναρμόδιους υπουργούς,  τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υφυπουργό Οικονομικών  Γεώργιο Μαυραγάνη, για τον προσδιορισμό των συντελεστών επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου, που αφορά στην πρώτη δόση καταβολής για το έτος 2014 της επιστροφής του ΕΦΚΠ στους αγρότες.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, σύμφωνα με τις κυβερνητικές δεσμεύσεις, εντός των ημερών θα γίνει και η καταβολή της πρώτης δόσης , ώστε να ενισχυθεί η ρευστότητα των αγροτών, τώρα που υπάρχει ανάγκη για τις εργασίες προετοιμασίας των ανοιξιάτικων καλλιεργειών.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης δήλωσε: «Είμαστε καθημερινά κοντά στους Έλληνες παραγωγούς για την αντιμετώπιση του σημαντικού προβλήματος, που αφορά στο κόστος παραγωγής και ειδικά του υψηλού κόστους της ενέργειας. Σύντομα, θα καταβληθεί το ποσό της πρώτης δόσης της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου, που εξασφαλίσθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών για το 2014. Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να διευκολύνουμε το παραγωγικό έργο των γεωργών μας».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ