Τρεις προτάσεις για το χρέος

Τρεις προτάσεις για το χρέος

Τον διάλογο για την επόμενη ημέρα της ελληνικής οικονομίας, με τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους για το χρέος της χώρας, ανοίγει η Realnews. Μια διαπραγμάτευση που θα ήταν ευχής έργο να μην αποτελέσει αντικείμενο μικροκομματικής αντιπαράθεσης, αλλά σημείο εθνικής συνεννόησης. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας παρουσιάζει έξι προτεραιότητες για την επόμενη ημέρα και τονίζει πως «η υλοποίησή τους απαιτεί από όλους μας περιφρούρηση της πολιτικής ομαλότητας, κοινωνικο-πολιτική συνεννόηση, διορατικότητα, υπευθυνότητα, μεθοδικότητα και σκληρή δουλειά».

Ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης επιμένει στην αναγκαιότητα «κουρέματος» του χρέους κατά 50%, υπογραμμίζοντας πως πλέον το θέμα τίθεται στην πραγματική του διάσταση, που είναι η πολιτική.

«Εχω υπόψη μου στοιχεία που με πείθουν πως, αν εξαντληθούν τα περιθώρια που δίνουν οι αποφάσεις του Eurogroup, θα έχουμε όντως ένα πολύ καλύτερο προφίλ του ελληνικού χρέους, που σε πραγματικούς όρους θα ισοδυναμεί με διαγραφή ενός μεγάλου μέρους του», τονίζει στο δικό της άρθρο η Ελληνίδα επίτροπος Μαρία Δαμανάκη.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ