Fitch: Πρόοδος η έξοδος στις αγορές-Τα ρίσκα παραμένουν

Fitch: Πρόοδος η έξοδος στις αγορές-Τα ρίσκα παραμένουν

«Η επιστροφή της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές βοηθά στην αντιμετώπιση των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας και υπογραμμίζει το εύρος της δημοσιονομικής και οικονομικής προσαρμογής που έχει επιτευχθεί με το πρόγραμμα στήριξης της ΕΕ-ΔΝΤ», τονίζει σε έκθεση ο οίκος Fitch.

Ωστόσο επισημαίνει ότι «τα οικονομικά και πολιτικά ρίσκα παραμένουν και είναι ασαφές πόσο διατηρήσιμη θα είναι η πρόσβαση στις αγορές».

«Η επίτευξη ενός πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2013 αποτελεί σημείο κλειδί σε ότι αφορά την βελτίωβη της χώρας από την αναδιάρθρωση του χρέους το 2012», σημειώνει ο οίκος και προσθέτει ότι «βάση των σημερινών τάσεων ο στόχος της επίτευξης παρόμοιου πρωτογενούς πλεονάσματος της τάξεως το 1,5% φαίνεται εφικτός για το 2014».

Όπως τονίζει, η ύφεση των τελευταίων έξι ετών όπως δείχνουν τα στοιχεία πλησιάζει στο τέλος της ενώ παράλληλα προβλέπει αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ γύρω στο 0,5% το 2014.

Επίσης, μεταξύ άλλων, ο οίκος αναφέρει ότι η δημοσιονομική απόδοση της χώρας τον περασμένο χρόνο μπορεί να θέσει τις βάσεις για να ξεκινήσουν συνομιλίες με την τρόικα για μία πιθανή περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους.

Ο οίκος Fitch τέλος, διατηρεί για την Ελλάδα την αξιολόγηση Β- με σταθερό outlook.

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ