ΒΙΝΤΕΟ-Στουρνάρας:Σε επόμενη συνεδρίαση το θέμα του χρέους

ΒΙΝΤΕΟ-Στουρνάρας:Σε επόμενη συνεδρίαση το θέμα του χρέους

 

Το θέμα του χρέους θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μετά το τέλος της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

“Σημαντικό θέμα σε ένα από τα επόμενα Eurogroup, αφού η Εurostat επιβεβαιώσει το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι φυσικά το χρέος” είπε ο κ. Στουρνάρας σε δηλώσεις που έκανε μαζί με τον Όλι Ρεν έξω απο το Ζάππειο.

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε επίσης ότι ένα κρίσιμο θέμα που συζητήθηκε σήμερα είναι η οικονομική ανάπτυξη. “Για πρώτη φορά το Eurogroup ασχολείται με θέματα οικονομικής ανάπτυξης.Για τέσσερα χρόνια μιλάμε για δημοσιονομική σταθεροποίηση”, τόνισε.

 

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, Κλάους Ρέγκλινγκ ότι ο μηχανισμός είναι έτοιμος για την εκταμίευση των 8,3 δισ. ευρώ, εφόσον υλοποιηθούν τα προαπαιτούμενα, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι για τη μεγά��η δόση τα προαπαιτούμενα είναι όσα ψηφίστηκαν στο πολυνομοσχέδιο. Για τις μικρότερες δόσεις, σημείωσε, πρόκειται για “ορόσημα”, δηλαδή αποφάσεις που έχουμε ήδη πάρει.

Από την πλευρά του ο Όλι Ρεν επισήμανε ότι “δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι προσπάθειες που έχουν γίνει στην Ελλάδα ήταν πάρα πολύ σημαντικές. Θα πρέπει να παραμείνουμε σε αυτό το δρόμο, να ενδυναμώσουμε τις προσπάθειες δημιουργίας θέσεων εργασίας”.

 

“Πιστεύω ότι κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον θα είναι δυνατόν να βγει η χώρα στις αγορές και αυτό θα είναι μια φυσιολογική αντίδραση και της Ελλάδας και τον αγορών. Ποια θα είναι η σωστή στιγμή; Αυτό θα το αποφασίσει ο κ. Στουρνάρας και η ελληνική κυβέρνηση. Πιστεύω ότι η ολοκλήρωση όλων των αλλαγών και προσαρμογών που έχουν γίνει θα βοηθήσουν την Ελλάδα και πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε μια πολύ καλή κατεύθυνση”, υπογράμμισε.

Δείτε το βίντεο από τη ΔΤ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ