ΒΙΝΤΕΟ-Χατζηδάκης: Να δούμε πως θα προχωρήσουν οι αλλαγές

ΒΙΝΤΕΟ-Χατζηδάκης: Να δούμε πως θα προχωρήσουν οι αλλαγές

Για τις αλλαγές που θα περάσουν στην αγορά από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστής Χατζηδάκης, στην τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1, τονίζοντας ότι αυτές θα έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και δεκαετίες και δεν προχώρησαν, λόγω αντιδράσεων από ορισμένες ομάδες.

Σχετικά με το θέμα του γάλακτος, ο κ. Χατζηδάκης επισήμανε ότι βρέθηκε η συμβιβαστική λύση, ενώ παράλληλα εξέφρασε και τις επιφυλάξεις του για τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής. «Απομένει να δούμε πως θα λειτουργήσει. Αν προχωρούσε η λύση που είχαμε προτείνει αρχικά, τότε είχαμε τη βεβαιότητα ότι το πράγμα θα λειτουργούσε θετικά. Τώρα, θα περιμένουμε και θα δούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι οι αλλαγές θα οδηγήσουν σε θετικά αποτελέσματα ως προς τις τιμές. Ωστόσο, ο κ. Χατζηδάκης πρόσθεσε: «Υπήρχαν κάποια σημεία που πράγματι διαπραγματευτήκαμε με την τρόικα και επέμεινε, διότι σε άλλα σημεία των διαπραγματεύσεων υποχώρησε σε σχέση με αυτά που έλεγε η κυβέρνηση. Ήδη, είχε καταπιεί το θέμα των πλειστηριασμών, των εμπορικών μισθώσεων, του δημοσιονομικού κενού», ενώ υπογράμμισε ότι ο άξονας στον οποίο κινείται η κυβέρνηση είναι το συμφέρον του καταναλωτή.

Δείτε τα βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ