Δανεισμός 2 δισ.€ πριν από το Πάσχα

Δανεισμός 2 δισ.€ πριν από το Πάσχα

Ψηφοφορία – ορόσημο για την περαιτέρω πορεία της κυβέρνησης έως τη διπλή εκλογική αναμέτρηση των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών του Μαΐου χαρακτηρίζεται από το Μέγαρο Μαξίμου η επί του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση των επόμενων δόσεων.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα η «Καθημερινή», στο επιτελείο του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, αλλά και στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, επικρατεί αισιοδοξία ότι η κυβερνητική πλειοψηφία θα εξέλθει αλώβητη από την ψηφοφορία, καθώς ο εξαντλητικός διάλογος και οι αλλαγές που επήλθαν στο πολυνομοσχέδιο έχουν αμβλύνει τις όποιες ενστάσεις μερίδας «γαλάζιων» και «πράσινων» βουλευτών.

Η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου θα επιτρέψει στον κ. Σαμαρά την «αλλαγή σελίδας» στην κυβερνητική ατζέντα με μία αλληλουχία θετικών ειδήσεων μέχρι τις διπλές κάλπες του Μαΐου, αρχής γενομένης από την έξοδο της χώρας στις αγορές. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να αντλήσει – ακόμη και πριν από το Πάσχα – ποσό ύψους 2 δισ. ευρώ.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ