Τρ. Πειραιώς: Επιτυχημένο το βιβλίο προσφορών

Τρ. Πειραιώς: Επιτυχημένο το βιβλίο προσφορών

 

Έκλεισε με επιτυχία, αργά το απόγευμα, το βιβλίο προσφορών της Τράπεζας Πειραιώς, στο πλαίσιο της διαδικασίας αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου.Σύμφωνα με επίσημες πηγές της Τράπεζας, η διαδικασία ολοκληρώθηκε επιτυχώς, γεγονός που συνεπάγεται ότι προσφέρθηκαν περισσότερα κεφάλαια από αυτά που ζητήθηκαν.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται αύριο πρωί, για το σύνολο των κεφαλαίων καθώς και για την τιμή στην οποία πραγματοποιήθηκαν οι πράξεις.

Το άνοιγμα του διεθνούς βιβλίου προσφορών για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, είχε ανακοίνωσε χθες η τράπεζα Πειραιώς.

Στην ανακοίνωση αναφερόταν ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας θα ζητήσει από την προγραμματισμένη Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της 28ης Μαρτίου 2014 να προχωρήσει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και να καθορίσει το χρονοδιάγραμμα και τους ειδικότερους ορούς.

Επίσης θα εισηγηθεί προς την έκτακτη γενική συνέλευση ένα συνολικό ποσό κεφαλαίων προς άντληση, ύψους έως 1,75 δισ. ευρώ.

Εκτός από το τη διαδικασία του βιβλίου προσφορών για επενδυτές, εκτός Ελλάδας, αναμένεται ότι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα απευθυνθεί και σε επενδυτές στην Ελλάδα με δημόσια προσφορά, με την επιφύλαξη της λήψης όλων των απαραίτητων εγκρίσεων και αδειών. Οι διεθνείς επενδυτικοί οίκοι Credit Suisse Securities (Europe) Limited, Deutsche Bank AG London Branch και Goldman Sachs International θα λειτουργήσουν από κοινού ως Διεθνείς Συντονιστές (Joint Global Coordinators) και ∆ιεθνείς ∆ιαχειριστές (Joint Bookrunners) και η Mediobanca-Banca di Credito Finanziario S.p.A. και UBS Limited ως Συνδιαχειριστές (Co-Bookrunner) της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και η BNP Paribas ως ∆ιεθνής Συνδιαχειριστής (Co-Lead Manager), πάντα σε σχέση με επενδυτές εκτός Ελλάδος.

 

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ