Εισφορά αλληλεγγύης και το 2015

Εισφορά αλληλεγγύης και το 2015

Η τρόικα διατηρεί επιφυλάξεις για το ύψος των κεφαλαιακών αναγκών των ελληνικών τραπεζών, ενώ επισημαίνει τις καθυστερήσεις των μεταρρυθμίσεων στη δημόσια διοίκηση και την εργατική νομοθεσία.

Τον κίνδυνο να απαιτηθούν περισσότερα κεφάλαια για τις ελληνικές τράπεζες επισημαίνει η τρόικα στην ανακοίνωσή της, ενώ αναγνωρίζει ότι δεν χρειάζονται νέα μέτρα για το 2014. Ωστόσο, αναφέρει πως θα διατηρηθούν και το 2015 εκείνα τα μέτρα των οποίων ολοκληρώνεται η εφαρμογή τους φέτος και διαπιστώνει καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις της αγοράς εργασίας. Εκτιμά ότι το μεγαλύτερο μέρος του πλεονάσματος του 2013 οφείλεται σε μέτρα μη μόνιμου χαρακτήρα, ενώ τονίζεται ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2014 θα επιτευχθούν.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε ανέφερε πως «η αποστολή κατέληξε σε συμφωνία σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων με τις ελληνικές αρχές, για τις πολιτικές που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση για την ολοκλήρωση της επανεξέτασης».

Πλέον, το Eurogroup και το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείο καλούνται να εγκρίνουν τη συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο. Νωρίτερα ο κοινοτικός επίτροπος, Όλι Ρεν είχε δηλώσει πως «αυτό που αποδεικνύεται είναι ότι η Ελλάδα γυρνάει σελίδα και εισέρχεται στον δρόμο της ανάκαμψης το οποίο είναι αναμφίβολα θετικό νέο όχι μόνο για τους Έλληνες αλλά για όλους τους Ευρωπαίους».

Πηγή: Η καθημερινή

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ