Παρά τις αντιδράσεις το ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε την προσφορά για το Ελληνικό

Παρά τις αντιδράσεις το ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε την προσφορά  για το Ελληνικό

 

Μετά από εισήγηση των τεχνικών του συμβούλων, το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε ότι έκρινε την τεχνική προσφορά της Lamda Development για την ανάπτυξη της έκτασης στο Ελληνικό και η οποία είναι σύμφωνη με τις απαιτήσεις του διαγωνισμού και καταρχήν συμβατή με το σχετικό νομικό πλαίσιο αξιοποίησης, και κατά συνέπεια γίνεται αποδεκτή.

Σε επόμενη συνεδρίασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ θα προχωρήσει στην αποσφράγιση του φακέλου της οικονομικής προσφοράς, αφού προηγουμένως έχει αποσφραγίσει τον φάκελο αποτίμησης του Ανεξάρτητου Αποτιμητή. Το Διοικητικό Συμβούλιο διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει βελτιωμένη οικονομική προσφορά. Στη συνέχεια, οι Χρηματοοικονομικοί Σύμβουλοι (Citigroup, Piraeus Bank) με τη συνδρομή του διεθνώς εξειδικευμένου συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ, Happold Consulting, θα προχωρήσουν στην αξιολόγηση του δικαίου και ευλόγου της οικονομικής προσφοράς για το ΤΑΙΠΕΔ, με βάση διεθνώς αποδεκτές διαδικασίες και πρότυπα αξιολόγησης (“fairness opinion”).

Τέλος, το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ λαμβάνοντας υπόψη του όλα τα ανωτέρω, καθώς και την εισήγηση του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, θα αποφασίσει για την ανακήρυξη ή μη Προτιμητέου Επενδυτή. Η διαδικασία αξιολόγησης της οικονομικής προσφοράς, σύμφωνα με τα πιο αυστηρά διεθνή πρότυπα και διασφαλίσεις πλήρους διαφάνειας, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Μαρτίου 2014.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

 

Θύελλα αντιδράσεων για το Ελληνικό

«Πυρά» για την υπόθεση του διαγωνισμού που αφορά την αξιοποίηση του Ελληνικού από τον όμιλο Λάτση και τη Lamda Development εξαπέλυσαν, μέσω του realfm 97.8 τόσο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σταυρός Κοντονής όσο και ο Πρόεδρος της Δράσης Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Ο κ. Κοντονής, μιλώντας στον Γιάννη Παπαδόπουλο, ανέφερε για το θέμα:

«Αυτό είναι η διαπλοκή. Αυτός είναι ο ορισμός της διαπλοκής».

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, «το “φιλέτο” του Ελληνικού που τέτοιο κομμάτι δεν υπάρχει σε όλη την Ευρώπη το διεκδικεί ένας, ενώ υπήρχαν δέκα -αρχικά- ενδιαφερόμενοι. Δεν το βλέπει ο ελληνικός λαός ότι αυτό είναι ο ορισμός της διαπλοκής;».

«Κάποιοι μοιράζουν τα “ιμάτια” της ελληνικής οικονομίας, η οποία είναι σταυρωμένη αυτήν την ώρα», πρόσθεσε.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Ο ΣΤ. ΚΟΝΤΟΝΗΣ

Σκυλακάκης: Ας κάνει ένα δεύτερο διαγωνισμό η κυβέρνηση

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Δράσης Θεόδωρος Σκυλακάκης δήλωσε:

«Είναι αδιανόητο το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο της χώρας να φύγει με μια προσφορά σαν να μην υπάρχουν επενδυτές». 

«Δεν μπορεί να λέμε ότι υπάρχουν επενδυτές για να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα και υπάρχει μόνο ένας στον πλανήτη που ενδιαφέρεται για το καλύτερο φιλέτο της Ανατολικής Μεσογείου», τόνισε ο κ. Σκυλακάκης και επισήμανε:

«Ας κάνει ένα δεύτερο διαγωνισμό η κυβέρνηση, εάν το τίμημα δεν είναι πάρα πολύ υψηλό. Θα πάρει μερικούς μήνες. Αν μη τι άλλο θα μπορέσει να δώσει το Ελληνικό μετά την τακτοποίηση του ελληνικού χρέους, κάτι που θα αυξήσει το τίμημα». 

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ της Realnews

 

Πηγή: real.gr

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ