Nέα συνάντηση Μητσοτάκη-τρόικας

Nέα συνάντηση Μητσοτάκη-τρόικας

Κοντά σε συμφωνία βρίσκεται το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την τρόικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υψηλόβαθμο κλιμάκιο των δανειστών εκφράζεται θετικά στην μείωση του χρόνου των υπαλλήλων που βρίσκονται στο πρόγραμμα της διαθεσιμότητας. Δηλαδή, θα αξιολογούνται μέσα σε 6 έως 9 μήνες και αν δεν βρεθεί κενή θέση, τότε θα απομακρύνονται από το δημόσιο.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα οι υπάλληλοι της συγκεκριμένης κατηγορίας θα αμείβονται με το 75% του μισθού τους.

Από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης διαβεβαιώνουν με κατηγορηματικό τρόπο πως ο αριθμός των απολύσεων που έχει αποφασιστεί δεν πρόκειται να αυξηθεί. Παράλληλα, σημειώνουν ότι όσοι έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα της διαθεσιμότητας θα υπάρξει η δυνατότητα και να αξιολογηθούν αλλά και θα βρεθεί ανάλογη θέση στο δημόσιο.

Εκείνο που ζητά ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την τρόικα είναι μια μικρή πίστωση χρόνου –έως τον Σεπτέμβρη– προκειμένου να προχωρήσει η κινητικότητα στο δημόσιο. Η σημερινή συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών στις 9 το πρωί στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θεωρείται ιδιαιτέρως κρίσιμη, καθώς γίνεται μία ημέρα μετά την συζήτηση που είχε η τρόικα με τον Πρωθυπουργό.

Μία ώρα αργότερα, στις 10 το πρωί θα προστεθεί στη συνάντηση και ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης. Από το συγκεκριμένο υπουργείο αναμένεται να υπάρξει σημαντικός αριθμός εργαζομένων από δήμους όλης της χώρας που θα ενταχθούν στην κινητικότητα.

Ωστόσο, τα μέχρι τώρα στοιχεία είναι απογοητευτικά, καθώς η ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος) δεν έχει προχωρήσει εδώ και περίπου ένα χρόνο στην συγκέντρωση των στοιχείων.

Από την πλευρά της, η τρόικα ζητεί διαρκώς συγκεκριμένα στοιχεία, τα οποία θα αποδεικνύουν πως το πρόγραμμα που σχεδιάζει η ελληνική κυβέρνηση αυτή την φορά θα υλοποιηθεί.

 

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ