Στις 22 Ιουλίου ξεκινάει η δίκη του ζεύγους Γριβέα-Βάτσικα

Στις 22 Ιουλίου ξεκινάει η δίκη του ζεύγους Γριβέα-Βάτσικα

 

Νέα αναβολή για τον Ιούλιο πήρε η δίκη του επιχειρηματία Κυριάκου Γριβέα και της συζύγου του Αναστασίας Βάτσικα, από το δικαστήριο Westminster του Λονδίνου, για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Έτσι, απομακρύνεται το ενδεχόμενο της έκδοσής τους στην Ελλάδα.

Η νέα δίκη ορίστηκε στις 22, 23 και 24 Ιουλίου.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε στον Real Fm ο Ισαάκ Καρυπίδης, η υπεράσπιση του ζεύγους Γριβέα-Βάτσικα ζήτησε και πέτυχε να εκπληρωθούν μία σειρά από αιτήματα-προϋποθέσεις ώστε να διεξαχθεί η δίκη.

Συγκεκριμένα ζήτησαν πρόσθετες πληροφορίες από την Ελλάδα για τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται, καθώς όπως υποστήριξαν οι δικηγόροι στο δικαστήριο, οι κατηγορίες δεν αποτελούν αδίκημα για τον βρετανικό νόμο.

Επίσης ζήτησαν να οριστεί πραγματογνώμονας, ο οποίος θα εξετάσει τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές Κορυδαλλού, τόσο στην ανδρική πτέρυγα, όσο και στις γυναικείες. Ορίστηκαν και δύο πραγματογνώμονες, οι οποίοι θα αποφανθούν αν θα γίνει δίκαιη δίκη. Ο ένας από αυτούς θα είναι καθηγητής Δικαίου και θα εξετάσει το συνολικό νομικό σύστημα της Ελλάδας και ο άλλος θα είναι Έλληνας δικηγόρος ο οποίος θα εξετάσει το νομικό πλαίσιο της υπόθεσης.

Ακόμα, θα εξεταστούν οι επιπτώσεις που θα έχει η παράδοση του ζεύγους στις ελληνικές Αρχές για τα δύο ανήλικα παιδιά τους, που ζουν στη Βρετανία.

 

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ