Ντάισελμπλουμ: Μετά τον Αύγουστο οι νέες αποφάσεις

Ντάισελμπλουμ: Μετά τον Αύγουστο οι νέες αποφάσεις

 

«Οι αποφάσεις των εταίρων της Ευρωζώνης για την Ελλάδα, μπορούν να περιμένουν μετά τις ευρωεκλογές», ανέφερε ο Πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών των χωρών του ευρώ, σήμερα στις Βρυξέλλες.

«Βρισκόμαστε εν μέσω αξιολόγησης. Αν η αξιολόγηση κλείσει θετικά, η απόφαση για μία νέα βοήθεια για την Ελλάδα μπορεί να περιμένει μετά τις ευρωεκλογές», είπε χαρακτηριστικά.

«Πάντα λέγαμε ότι θα κοιτάξουμε το μέλλον όταν η Eurostat επικυρώσει τα ελληνικά στοιχεία. Αυτό θα γίνει τέλος Απριλίου», ανέφερε ο Ντάισελμπλουμ, διευκρινίζοντας ότι στη συνέχεια η Ευρωομάδα θα αποφασίσει ένα νέο πιθανό πρόγραμμα για την Ελλάδα, εάν αυτό είναι αναγκαίο.

Ερωτηθείς, δε, πότε ακριβώς θα ληφθεί αυτή η απόφαση, ο Γ. Ντάισελμπλουμ απάντησε «μετά το καλοκαίρι», «θα μπορούσε να είναι και το Σεπτέμβριο», σημειώνοντας ότι με αυτό συμφωνεί και το ΔΝΤ.

Συνεχίζοντας, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι εφόσον ικανοποιηθούν όλες οι προϋποθέσεις του ελληνικού προγράμματος, θα εγκριθούν και οι δόσεις των επόμενων δανείων πριν από τον Μάιο.

«Αυτό θα χρηματοδοτήσει την Ελλάδα έως τον Αύγουστο. Επομένως δεν υπάρχει κανένας λόγος βιασύνης, με βάση τα στοιχεία της Ευρωστατιστικής Υπηρεσίας, να λάβουμε νέες αποφάσεις», πρόσθεσε ο Πρόεδρος του Eurogroup και κατέληξε λέγοντας ότι από τον Αύγουστο και μετά θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις για νέες αποφάσεις.

Τέλος, ερωτηθείς για το ελληνικό χρέος, τόνισε ότι πρέπει να μειωθεί, το ζήτημα είναι ποιός θα το κάνει και πώς. «Αυτό είναι κάτι που θα συζητήσουμε μετά το καλοκαίρι», δήλωσε.

 

Διαβάστε επίσης:

Ντάισελμπλουμ: Βελτιώνεται το επιχειρηματικό κλίμα

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ