«Ταβάνι» στα πρόστιμα για τις αποδείξεις

«Ταβάνι» στα πρόστιμα για τις αποδείξεις

 

Ανώτατο όριο στο συνολικό ύψος των προστίμων που επιβάλλονται για μη έκδοση ή ανακριβή έκδοση αποδείξεων σχεδιάζει να θεσπίσει το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη στο ΑΠΕ, τα πρόστιμα των 1.000 ή των 2.500 ευρώ τα οποία, σύμφωνα με τη νέα φορολογική νομοθεσία, επιβάλλονται για κάθε απόδειξη που διαπιστώνεται ότι δεν εκδόθηκε από μία επιχείρηση ή έναν ελεύθερο επαγγελματία δεν μπορεί να μην έχουν ανώτατο όριο. Πρόσθεσε δε, ότι έχει υποβάλει προτάσεις για τη βελτίωση των διατάξεων του νέου Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών για τα πρόστιμα.

Από τα όσα ανέφερε ο κ. Θεοχάρης προκύπτει ότι σε κάθε περίπτωση επιβολής προστίμου για μη έκδοση αποδείξεων ή τιμολογίων, το ύψος του συνολικού προστίμου δεν θα μπορεί να διαμορφώνεται σε πολύ υψηλό επίπεδο μέσω πολλαπλασιασμού του αριθμού των μη εκδοθέντων φορολογικών στοιχείων με ποσό των 1.000 ευρώ (αν ο ελεγχόμενος τηρεί διπλογραφικά βιβλία), αλλά θα περιορίζεται μέχρι ένα ανώτατο όριο, ώστε η τελική επιβάρυνση του ελεγχόμενου φορολογούμενου να μην είναι υπέρογκη και αδύνατο να εξοφληθεί.

Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα:

 

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ