Θεοχάρης: Έχω κάνει προτάσεις βελτίωσης για τις αποδείξεις

Θεοχάρης: Έχω κάνει προτάσεις βελτίωσης για τις αποδείξεις

Προτάσεις για τη βελτίωση του πλα��σίου που διέπει το καθεστώς επιβολής προστίμων για τη μη έκδοση αποδείξεων έχει υποβάλει υπόψη του οικονομικού επιτελείου ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, όπως επιβεβαίωσε απαντώντας, τηλεφωνικά, σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Δεν είμαι αντίθετος (στις παρούσες διατάξεις) αλλά έχω υποβάλει προτάσεις βελτίωσης όσων ισχύουν για τις αποδείξεις», σημείωσε και πρόσθεσε ότι δεν είναι δυνατό να μην υπάρχει πλαφόν στο επίπεδο των προστίμων που καταλογίζονται.

Νωρίτερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Εφορίες) εμφάνιζε τον κ. Θεοχάρη αντίθετο με ορισμένες αποφάσεις και τα πρόστιμα του φορολογικού νόμου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΔΥΟ, τούτο είχε δηλώσει ο ίδιος κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε μαζί του αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας στις 3 Φεβρουαρίου.

Ειδικότερα, για τα πρόστιμα ο κ. Θεοχάρης φέρεται, σύμφωνα με την ΠΟΕ ΔΟΥ, να δήλωσε ότι ήταν αντίθετος με κάποιες από τις αποφάσεις και για τα πρόστιμα και ότι προσπάθησε να επισημάνει τα λάθη αλλά δεν εισακούστηκε.

Σε ό,τι αφορά την καθυστέρηση στην έκδοση μιας σειράς εγκυκλίων, φέρεται να απέδωσε τις ευθύνες στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομιών. Για την κεντρική γραμμή «δώστε ό,τι έχετε» προς τους οφειλέτες, είπε ότι αυτό δεν αποκλείει πως δεν θα ληφθούν κατά περίπτωση μέτρα κατά οφειλετών που δεν πληρώνουν ενώ μπορούν.

Σύμφωνα με την ΠΟΕ ΔΥΟ, ο κ. Θεοχάρης μεταξύ άλλων φέρεται να δήλωσε:

– Για τις επιθέσεις στα συνεργεία προληπτικού ελέγχου, ότι ζήτησε βοήθεια από την αστυνομία ακόμη και για τη διοργάνωση σεμιναρίων στους ελεγκτές από αστυνομικούς.

– Για το μισθολόγιο, ότι δεν μπορεί να είναι το ίδιο για όλους πχ διευθυντές και υπαλλήλους. Επανέλαβε ότι θα συζητηθεί το θέμα με την τεχνική βοήθεια της τρόικας η οποία ζήτησε να κληθεί η ΠΟΕ- ΔΟΥ για συζήτηση.

Σε ερώτηση της ΠΟΕ ΔΟΥ -που διαφώνησε με τη σύνδεση αμοιβής και παραγωγικότητας- αν οι νέες προσλήψεις θα γίνουν με το ενιαίο μισθολόγιο, απάντησε θετικά.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε ενημέρωση της ΠΟΕ ΔΟΥ από στελέχη του υπουργείου Οικονομικών ότι θα γίνουν 150 προσλήψεις από τη Δημοτική Αστυνομία κατόπιν αξιολόγησης από επιτροπή που συστάθηκε, 300 από τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ 1Κ/2013, 700 με νέα προκήρυξη ΑΣΕΠ σε όλη την Ελλάδα, ενώ υπάρχει δυνατότητα να προσληφθούν επιπλέον 500 μέχρι το τέλος του 2014. Αποκλείσθηκε το ενδεχόμενο απολύσεων.

Ανακοινώθηκε επίσης, όπως αναφέρει η ΠΟΕ ΔΟΥ, ότι μέσα στην Γενική Γραμματεία Εσόδων θα δημιουργηθούν οκτώ Διευθύνσεις Προληπτικού Ελέγχου, μια στην Αθήνα, μία στη Θεσσαλονίκη και άλλες έξι στην περιφέρεια χωρίς να έχει οριστικοποιηθεί ποιες θα είναι αυτές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ