Ο Αθανάσιος Σκορδάς στην ημερίδα του enikos.gr

Ο Αθανάσιος Σκορδάς στην ημερίδα του enikos.gr 

 

«Πράγματι η Ευρώπη νοσεί αλλά δεν φταίει η Ελλάδα για την αρρώστια της Ευρώπης. Αφετηρία της ασθένειας ήταν όταν επέλεξε την διεύρυνση αντί της εμβάθυνσης και από εκεί και μετά δημιουργηθήκαν μια σειρά από στρεβλώσεις» είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς στην τοποθέτησή του στο πλαίσιο της ημερίδας που διοργάνωσε το enikos.gr με θέμα «Κρίση:Ευκαιρία για Ανάπτυξη» και συντονιστή τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο κ. Σκορδάς μίλησε για τρία προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η Ευρώπη:Το δημογραφικό, την παραγωγή νέας γνώσης και το ενεργειακός κόστος.  

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στην Ελλάδα τόνισε: «Η Ελλάδα στήριξε για παρά πολλές δεκαετίες στη μεγέθυνση μέσω της ζήτησης και μάλιστα μέσω δανεικών».

Η λύση είναι εάν το αναπτυξιακό υπόδειγμα πάει στην πλευρά της προσφοράς, με χαρακτηριστικά οικονομίας που παράγει και εξάγει προϊόντα, σημείωσε ο κ. Σκορδάς.

Υπογράμμισε μάλιστα ότι το να τονωθεί η οικονομία με εισαγωγή προϊόντων θα οδηγήσει στην υποτροπή και την επιδείνωση και όχι στην θεραπεία.

«Το αναπτυξιακό πρόβλημα της Ευρώπης έχει δημιουργήσει οικονομικά προβλήματα που μετατρέπονται ενόψει ευρωεκλογών σε πολιτικά προβλήματα» ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης λέγοντας ότι η Ευρώπη πρέπει να εστιάσει στην πολιτική κοινωνικής συνοχής.  

Ο κ. Σκορδάς πρότεινε μάλιστα να υπάρξει μια ρήτρα στο πλαίσιο της οποίας  οι χώρες του Βορρά θα εντάσσουν στις δημόσιες προμήθειες τους σε ποσοστό 5-8% προϊόντα χωρών του Νότου.  

 

 

Ο Χρήστος Σταϊκούρας στην ημερίδα του enikos.gr

Hμερίδα του enikos.gr με θέμα “Κρίση:Ευκαιρία για ανάπτυξη” 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ