Μαραβέγιας:”Το πρόβλημα δεν είναι η υπερφορολόγηση”

Μαραβέγιας:”Το πρόβλημα δεν είναι η υπερφορολόγηση”

 

Τη φοροδιαφυγή έθεσε ως το πιο σημαντικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας ο καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Ναπολέων Μαραβέγιας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real Fm για την έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους.

Ο κ. Μαραβέγιας, ο οποίος είναι ένας εκ των συντακτών της συγκεκριμένης έκθεση ανέφερε: «Ο κ. Στουρνάρας είχε δίκιο όταν είπε ότι η ελληνική κοινωνία δεν υπερφορολογείται, δεδομένου ότι ένα μέρος της κοινωνίας φορολογείται και το υπόλοιπο φοροδιαφεύγει».

«Το πρόβλημα δεν είναι η υπερφορολόγηση, αλλά η φοροδιαφυγή» σημείωσε ο καθηγητής και εξέφρασε την εκτίμηση ότι αν μπορούσαμε να πατάξουμε την φοροδιαφυγή, θα υπήρχε και ελάφρυνση των ήδη φορολογούμενων.

Ωστόσο ο κ. Μαραβέγιας τόνισε ότι «ο όγκος της φοροδιαφυγής είναι πολύ μειωμένος σε σχέση με το παρελθόν, όπως και ο όγκος της παραοικονομίας».

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών χαρακτήρισε ως «μοναδική λύση» την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος καθώς όπως επεσήμανε «δημιουργεί την αίσθηση σε εγχώριους και ξένους επενδυτές ότι κάτι αλλάζει στην χώρα».

«Το πρωτογενές πλεόνασμα θα βοηθήσει την εισροή επενδύσεων στην Ελλάδα», υπογράμμισε.

 

Ακούστε το ηχητικό:

 

 

Διαβάστε επίσης:

Καπερνάρος:Δείχνει την έξοδο το γραφείο προϋπολογισμού του κράτους

ΔΗΜΑΡ:Η έκθεση του γραφείου προϋπολογισμού μας επιβεβαιώνει

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ