ΒΙΝΤΕΟ-Βαμβακίδης:Ακόμη και με νέο κούρεμα το χρέος μπορεί να μην είναι βιώσιμο

ΒΙΝΤΕΟ-Βαμβακίδης:Ακόμη και με νέο κούρεμα το χρέος μπορεί να μην είναι βιώσιμο

 

Τον κώδωνα του κινδύνου να μην καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος, ακόμη και αν γίνει νέο κούρεμα, έκρουσε ο επικεφαλής της νομισματικής πολιτικής για την Ευρώπη και την Ασία, της Bank of America, Αθανάσιος Βαμβακίδης, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου “στον ενικό”.

Ο κ. Βαμβακίδης είπε ότι ένα νέο κούρεμα θα ήταν η καλύτερη λύση, γιατί πραγματικά το ελληνικό χρέος είναι ακόμη πολύ υψηλό. Όμως, σημείωσε, θα ήταν πολιτικά σχεδόν αδύνατον για την υπόλοιπη Ευρώπη γιατί θα έπρεπε να ψηφιζόταν από τα άλλα κοινοβούλια.

“Θα χρειαζόταν ένα πολύ μεγάλο κούρεμα για να εξασφαλιζόταν η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να το δεχθούν στην υπόλοιπη Ευρώπη και ίσως αν το έκαναν για την Ελλάδα και άλλες χώρες της Περιφέρειας να ζητούσαν κάτι παρόμοιο” τόνισε, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

“Δεν έχουμε ακόμη κάνει τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται ώστε να εξασφαλίσουμε ότι ακόμη και αν γίνει ένα κούρεμα το χρέος θα έιναι βιώσιμο. Χρειάζονται ακόμη αρκετές μεταρρυθμίσεις”.

 

“Μνημόνιο και μετά το 2016

 

“Επειδή ακούω πολύ συζήτηση ότι το μνημόνιο θα τελειώσει φέτος, το μνημόνιο που ήδη έχουμε υπογράψει κρατά μέχρι τις αρχές του 2016. Το ΔΝΤ θα δανείζει την Ελλάδα μέχρι τότε, οπότε το λιγότερο, το οποίο θα τελειώσει το πρόγραμμα είναι αρχές του 2016” υπογράμμισε ο Έλληνας οικονομολόγος. “Μάλλον θα κρατήσει πολύ παραπάνω γιατί βλέπουμε ότι ακόμα και στην Ιρλανδία που τελείωσε το πρόγραμμα θα υπάρχουν δύο φορές το χρόνο επιτήρηση από την Ε.Ε” συμπλήρωσε.

 

Δείτε το βίντεο από το STAR

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ